detector.media
12.08.2022 19:44
Колектив «Еспресо» просить владу взяти під особистий контроль розслідування за заявою Портникова
Колектив «Еспресо» просить владу взяти під особистий контроль розслідування за заявою Портникова
Відомий публіцист, теле- і радіоведучий Віталій Портников виявив у своєму помешканні у Львові пристрій для прослуховування. Експертиза триває.

Колектив телеканалу «Еспресо» звернувся до уповноважених правоохоронних органів з вимогою швидко і неупереджено встановити, хто і з якою метаю збирає в незаконний спосіб інформацію про Віталія Портникова, та вжити належних заходів реагування. Про це йдеться в заяві команди мовника.

«Ми просимо українську владу взяти під особистий контроль розслідування даної справи та гарантувати захист нашому колезі», — наголосили журналісти «Еспресо».

Вони також закликали колег-медійників «пильно стежити за даною справою», адже «ідеться не тільки про незаконне прослуховування, але і про свободу журналістської діяльності та безпеку незалежного професійного журналіста».

«Тенденції переслідування журналістів, незаконного втручання в їх приватне та професійне життя, так само як і припинення мовлення незалежних медіа, є прерогативою авторитарних режимів, з яким, зокрема, Україна сьогодні бореться як на полі бою, так і в інформаційному просторі, а тому не може наслідувати подібні практики», — йдеться у зверненні колективу «Еспресо».

Нагадаємо, як стало відомо 10 серпня,Віталій Портников знайшов у себе в квартирі, ймовірно, засіб для прослуховування.До Львова журналіст переїхав у лютому після початку великої війни. У коментарі «Детектору медіа» журналіст повідомив, що не пов'язує це прослуховування з конкретними публікаціями і не має припущень стосовно того, хто приніс це обладнання до його помешкання.

Львівське обласне управління СБУ порушило провадження щодо ймовірного прослуховування журналіста

Фото з сайту «Еспресо»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY