detector.media
12.08.2022 12:08
Знімальна група проєкту «Український свідок» потрапила під обстріл в Авдіївці (ВІДЕО)
Знімальна група проєкту «Український свідок» потрапила під обстріл в Авдіївці (ВІДЕО)
Медійники та військовослужбовець, який їх супроводжував, не постраждали. В Ukrainian witness вважають, що ворог вів прицільний обстріл, розуміючи, що стріляє саме в представників ЗМІ.

Знімальна група проєкту Ukrainian Witness потрапила під обстріл в Авдіївці. На повідомлення про це звернув увагу ІМІ.

Журналісти розповіли, що, військовослужбовець, який супроводжував групу, почув звук безпілотника, невдовзі після чого почався прицільний обстріл. Уламок від снаряду потрапив у бронежилет журналіста Олексія Продайводи, сам медійник не постраждав, як і оператор Олександр Давиденко. Військовий, що їх супроводжував, також не дістав поранень.

«Лежали довго втрьох – я, Саня і боєць. Дивилися як хати горять після денних прильотів, нас побачили з дрона і вісім набоїв вгатили. Прям в лічених метрах. Пощастило, що була поруч балка і колія, то ми туди лягли. Ще й під деревами. Знімаю бронік і така штука випадає – осколок. Боєць каже – то на вильоті вже», - розповів Олексій Продайвода.

Знімальна група, як зазначають в Ukrainian Witness, мала написи «PRESS» на своїй екіпіровці.

«Ми маємо всі підстави вважати що ті, хто вів вогонь, розуміли, що стріляють по журналістах, оскільки в районі, де відбувся обстріл, військових немає. Гатили прицільно по людях, вдягнутих у бронежилети з великим написом "PRESS". Там перебуває виключно місцеве населення і час від часу приїздить з гуманітарною місією місцева влада», – розповіли в Ukrainian Witness.

Раніше журналісти Donbas Frontliner потрапили під обстріл на Донеччині.

Фото: Ukrainian Witness

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY