detector.media
12.08.2022 10:08
Команда Docudays шукає свідків воєнних злочинів Росії для проведення інтерв’ю
Команда Docudays шукає свідків воєнних злочинів Росії для проведення інтерв’ю
Методика, за якою проводитимуться інтерв'ю, була розроблена спільно з правозахисниками, психологами та юристами, тож на них можна буде спиратися у судах.

ГО «Докудейз» шукає свідків воєнних злочинів Росії для проведення інтерв’ю, про що повідомила пресслужба.  

У березні команда «Докудейз» ініціювала створення об'єднаної бази відео та аудіосвідчень воєнного часу «Архів війни». Вони збирають матеріали, які фіксують злочини, здійснені російською армією на території України з 24 лютого 2022, та те, як вони вплинули на життя і побут українців. 

Важливою частиною «Архіву війни» стануть інтервʼю зі свідками воєнних злочинів та подій. Як зазначають у «Докудейз», методика, за якою проводитимуться інтерв'ю, була розроблена спільно з правозахисниками, психологами та юристами, тож на них можна буде спиратися у судах.

Щоб дати свідчення щодо російських воєнних злочинів (атаки на цивільних і медичних працівників, пошкодження споруд невійськового призначення, блокування гуманітарних коридорів, привласнення майна тощо) або поділитися історією про свій досвід проживання війни, потрібно заповнити форму за посиланням.

Раніше ГО «Докудейз» запустила  телеграм-бот «Архів війни» для збору відео- та аудіоматеріалів.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY