detector.media
11.08.2022 14:15
Українська стрічка «Я працюю на цвинтарі» вийде в прокат у вересні
Українська стрічка «Я працюю на цвинтарі» вийде в прокат у вересні
Творці фільму позиціонують його як життєствердне кіно про смерть, яке не соромиться показати справжнє життя: зі своїм початком та його неминучим фіналом.

Українська стрічка «Я працюю на цвинтарі» вийде в кінопрокат 15 вересня, про це повідомила пресслужба Film.ua Group.

«Я працюю на цвинтарі» — це перша повнометражна робота режисера Олексія Тараненка. Головний герой Саша займається встановленням пам’ятників на цвинтарі. Він сповнений цинізму та іронії – навіть у спілкуванні із самотнім літнім чоловіком, який замовив пам’ятник самому собі, і бізнес-леді, яка щойно поховала сина. Несподівано в життя Саші повертається його донька-підліток. Водночас герой втягується в боротьбу за владу на цвинтарі. У вихорі особистих трагедій і кримінальних зіткнень поступово стає зрозуміло, що у Саші важка психологічна травма через його минуле.

«Ми усвідомлюємо повноту відповідальності перед глядачами, пропонуючи подивитися фільм саме зараз, незважаючи на назву та професію героя цей фільм — чесне кіно про життя. Я спостерігав за реакцією глядачів після перегляду фільму на фестивалях, вона була різною в деталях, але їх поєднувало одне – і в Києві, і у Варшаві, і в Римі, і в Парижі глядачі дякували нам за світло, надію та бажання продовжувати жити», — розповів продюсер фільму Андрій Корнієнко.

Раніше стрічку визнали найкращим повнометражним фільмом на Munich Film Award 2021, а виконавця головної ролі Віталія Салія нагородили премією «Кіноколо». На Montelupo Fiorentino International Independent Film Festival 2021 фільм отримав нагороду за найкращу операторську роботу, а на Red Movie Awards – за найкращий постер. Крім того, фільм брав участь у конкурсних програмах фестивалів «Молодість», Ferrara International Film Festival, Warsaw International Film Festival, British Independent Film Festival та AFIN International Film Festival, Stockholm Independent Film Festival та International Film Festival Prague.

Стрічка створена Good Morning Films в асоціації з MainStream Pictures та Stewopol.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY