detector.media
10.08.2022 16:48
На Житомирщині у лікарні зібрали понад 500 кг російських книг, щоб здати на макулатуру та допомогти ЗСУ
На Житомирщині у лікарні зібрали понад 500 кг російських книг, щоб здати на макулатуру та допомогти ЗСУ
Одна з працівниць лікарні, Світлана Гопчук, принесла з власної домашньої бібліотеки 102 кг російськомовних книг: «Якщо я ці книжки не читаю, то діти мої і онуки точно їх читати не будуть».

У Романівській лікарні на Житомирщині провели акцію зі збору російських книг на макулатуру «Звільни бібліотеку від російської книги – допоможи Збройним силам України», розповідає «Суспільне». В межах акції вдалося зібрати 500 кг книжок.

«Поштовхом стали наші хлопці, які повернулися поранені до нас. Коли ти з ними спілкуєшся і відчуваєш той біль, який вони перенесли, їхні страждання, то не думаю, що в когось після цього виникає бажання цінувати мову окупанта, і щоб взагалі десь ім'я окупанта згадувалося на теренах України», – розповіла організаторка акції Ірина Серт.

Одна з працівниць лікарні, Світлана Гопчук, принесла з власної домашньої бібліотеки 102 кг російськомовних книг.

«Якщо я ці книжки не читаю, то діти мої і онуки точно їх читати не будуть. Вони були пилозбірником, просто стояли, їх ніхто не використовував і не читав», – пояснила вона.

Акція зі збору російських книжок на макулатуру – безстрокова. Отримані гроші підуть на потреби Збройних сил України.

Нагадаємо, Раніше Олександр Ткаченко заявив, що МКІП потребує 5 млрд грн на заміщення радянських та російських книжок у бібліотеках, але де взяти ці гроші – наразі незрозуміло.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY