detector.media
10.08.2022 08:20
На Сумщині судитимуть викладачку предмету «Я люблю Україну», яка агітувала за російських окупантів
На Сумщині судитимуть викладачку предмету «Я люблю Україну», яка агітувала за російських окупантів
Підозрювана заперечувала, що російські окупанти коять звірства та злочини в Україні. Жінка дотримувалася думки, що все це є «постановкою» і «перебільшенням українських ЗМІ», схиляючи до такої ж позиції своїх підлеглих.

У Глухові на Сумщині судитимуть керівницю навчального закладу. Вона викладала предмет «Я люблю Україну», але це не заважало їй виправдовувати злочини окупантів, називаючи інформацію про звірства росіян «постановкою».

Жінку наразі вже звільнили з посади, а обвинувальний акт стосовно неї прокуратура передала до суду.

Викладачку звинувачують за ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників) та ч. 2 ст. 191 КК України (розтрата або привласнення майна), оскільки виявилося, що жінка нібито неправомірно користувалась службовим комп'ютером. Підозрюваній загрожує до восьми років позбавлення волі.

За даними слідства, вже колишня педагогиня схиляла своїх підлеглих приставати до її проросійської позиції, визнавала правомірними дії окупантів, заперечувала факти, які свідчили про те, що російські військові вбивають, ґвалтують та катують українське населення. Обвинувачена заявляла, що злочини армії РФ в Україні «перебільшуються українськими засобами масової інформації і штучно створені», тобто є «постановкою».

Нагадаємо, раніше доценту Харківського політеха оголосили вирок через публікацію позицій ЗСУ в соцмережі. Він умисно поширив координати розташування військових та антиукраїнський текст про «нацистів».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY