detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
10.08.2022 08:18
Про що говорили в етері спільного телемарафону 9 серпня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 9 серпня
Експорт українського зерна, стабілізація готівкового обігу валюти та боротьба з російською пропагандою.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення. З липня ми також запустили моніторинг російськомовного марафону «FreeДом».

Телеканали: «Рада», Суспільне, ICTV/СТБ, «Інтер».

У блоці «Ради» показали повтор включень, які були в етері марафону протягом попередньої доби.

У блоці Суспільного про ціни на харчі, зокрема на цукор і борошно, говорили з головою громадської спілки «Борошномели України» Родіоном Рибчинським, виконувачем обов’язків голови Національної асоціації цукровиків України «Укрцукор» Назаром Михайловиним та доктором економічних наук Владиславом Зимовцем. Михайловин повідомив, що цукрові заводи готуються до переробки цьогорічного врожаю. Зараз спрогнозувати ціни на цукор неможливо, бо поки зарано прораховувати усі витрати, які необхідні для виробництва цукру. Крім цього, за його інформацією, цього року працюватимуть на десять цукрових заводів менше, ніж торік, але ціна через це не зросте.

У рамках блоку Суспільного повторили інтерв’ю міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка, яке було в етері 7 серпня.

У блоці ICTV/СТБ про дотримання зернової угоди, а також про запит на поставки українських зернових у Лівані мали розмову з українським послом у цій країні Ігорем Осташем. Серед іншого, дипломат розповів, що довгоочікуване прибуття судна з українською кукурудзою стало топподією у Лівані.

Які проблеми намагається подолати українська влада, заборонивши обмінним пунктам виставляти на табло поточні курси валют? Про це говорили з першою заступницею голови Нацбанку Катериною Рожковою. За її словами, часто курс, який обмінні пункти виставляли на електронних табло, не відповідав реальному курсу операцій, які проводили у цих закладах. Крім цього, пояснила Рожкова, деякі обмінні пункти спекулювали курсами валют, порушуючи закони, які регулюють їхню діяльність.

На чергову розмову про боротьбу з російською пропагандою запросили голову Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення Ольгу Герасим'юк. Долати пропаганду необхідно правдою, але також важливо використовувати усі доступні методи, щоб зупиняти роботу ретрансляторів російських наративів, вважає експертка. Крім цього, вона розповіла про те, як західні медіа борються з російською пропагандою.

З віцепрем'єр-міністеркою з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольгою Стефанішиною обговорили перспективи ухвалення закону «Про медіа». Урядовиця запевнила, що зареєстрований нещодавно у парламенті законопроєкт цілком відповідає вимогам ЄС.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY