detector.media
09.08.2022 19:32
«За Bayraktar». Литовський журналіст Андрюс Тапінас отримав відзнаку в Україні
«За Bayraktar». Литовський журналіст Андрюс Тапінас отримав відзнаку в Україні
Ця медаль для всіх, хто долучився до збору коштів, сказав у своєму зверненні телеведучий.

Журналіст, засновник Laisvės TV Андрюс Тапінас отримав відзнаку Головного управління розвідки Міністерства оборони України. Про це пише сайт ГУР. У повідомленні нагадали,що ведучий привернув до себе увагу як «ініціатор кампанії зі збору коштів у Литві для придбання комплексу Bayraktar та низки закупівель зброї для Збройних Сил України».

Приймаючи відзнаку, Андрюс Тапінас наголосив, що у зборі коштів брала участь вся Литва. «Зазначене моє прізвище, але ця медаль — усім нам: тим, хто пожертвував, поширював, підтримував, організував і намагався зробити так, щоб українська розвідка мала гостріші електронні очі,  сказав медійник.  Ми будемо продовжувати це робити і не втомимося! Слава Україні!».

Нагадаємо, у травні 2022-го лише три з половиною дні у Литві тривала кампанія зі збору коштів на купівлю безпілотника Bayraktar TB2 для України. Тоді литовці пожертвували загалом 6 млн. євро.
5 млн євро за 3,5 дні. Телеведучий Андрюс Тапінас зібрав у Литві кошти на «Байрактар»

Як повідомляв «Детектор медіа», телеведучий Андрюс Тапінас розпочав краудфандінг 25 травня на своїй сторінці у фейбуку. Перші 62 тисячі євро надійшли від Laisvės TV, засновником якого є власне Тапінас. Загалом за перший день на купівлю «Байрактара» переказали понад один мільйон євро.

Пізніше турецька компанія ударних безпілотників Baykar вирішила подарувати Литві дрон Bayraktar TB2. Компанія попросила передати зібрані кошти українцям як гуманітарну допомогу. 

Цю суму Андрюс Тапінас витратив на закупівлю зброї і медичної допомоги Україні. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY