detector.media
09.08.2022 17:46
Вадим Карп’як та Оксана Мороз стали ведучими проєкту про ІПСО на радіо «Культура»
Вадим Карп’як та Оксана Мороз стали ведучими проєкту про ІПСО на радіо «Культура»
Під час випусків вони аналізуватимуть російську дезінформацію та препаруватимуть приклади інформаційно-психологічних операцій.

На радіо «Культура» стартував проєкт «ППО. Протипанічна оборона», повідомляється на сайті Суспільного.

Його ведучими стали Вадим Карп’як (ICTV) та експертка з протидії дезінформації Оксана Мороз. За концепцією, вони говоритимуть з глядачами про те, «як працюють інформаційно-психологічні спецоперації Росії та що робити, аби не ставати їх співучасниками чи жертвами».

«Разом з Оксаною Мороз випуск за випуском будемо розбиратися, які методи інформаційного впливу намагаються до нас застосовувати, щоб надурити чи викликати паніку. І, звісно ж, будемо вчитися їм протистояти», — розповів ведучий  Вадим Карп’як.

При цьому у фокусі проєкту будуть не лише сучасні методи російської пропаганди, а й «історичні закономірності».

«Аудиторія радіо "Культура" дуже цікавиться не лише сучасним порядком денним, а й історією. Саме тому наша нова рубрика пропонує новий погляд на тему дезінформації. В кожному випуску будемо говорити не про одноденні російські фейки, а про історичні тенденції та закономірності», —  каже виконавча продюсерка радіо «Культура» Ірина Славінська.

Як наголосила Оксана Мороз, російська пропаганда спирається на надбання СРСР та проштовхує цю ідеологію.

«Російська пропаганда копіює методички КДБ. Тому ми в програмі багато говоримо про важливі сучасні виклики, але через призму історичних кейсів. Щоб показати паралелі, ідентичність інструментів і наслідки неправильних дій», — розповідає Оксана Мороз.

Виходитиме нова рубрика щобудня о 17:50. Перший випуск був присвячений астрологам та екстрасенсам в інформаційній війні. Слухати його можна за цим посиланням.

Стежити за випусками «ППО. Протипанічна оборона» можна в ефірі, на сайті радіо «Культура» , в архіві мобільного застосунку suspilne.radio та на всіх подкаст-платформах Суспільного.

Нагадаємо, Центр журналістських розслідувань «Сила правди»  створив проєкт «Воєнна шпальта», що розвінчує фейки, націлені на білоруську аудиторію.

Програмний директор ГО «Детектор медіа» Вадим Міський від початку повномасштабного вторгнення Росії випускає подкаст «Русскій фейк, іді на***!». Відтепер його можна слухати на Spotify

Протягом перших 100 днів подкаст виходив щоденно, а зараз нові епізоди з'являються щобудня. Він звучить о 19:50 та 07:50 на «Українському радіо», а також доступний з гаджетів

Ілюстрація з сайту Суспільне

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY