detector.media
09.08.2022 14:54
На Харківщині пропагандисти підписують маркером уламки снарядів, які видають за Himars, – Борівська сільрада
На Харківщині пропагандисти підписують маркером уламки снарядів, які видають за Himars, – Борівська сільрада
У шестихвилинному відео росіяни показали руйнування бази сільгосптехніки внаслідок обстрілу. Не демонструючи доказів, вони стверджують, що це зробила українська сторона.

У Боровій на Харківщині пропагандисти каналу «Россия 24» зняли сюжет про нібито обстріл мирних мешканців з боку Збройних сил України. Про це повідомила Борівська селищна рада.

У шестихвилинному відео росіяни показали руйнування бази сільгосптехніки фермерського господарства внаслідок обстрілу два тижні тому. Як розповіли у селищній раді, пропагандисти стверджують у сюжеті, що базу начебто обстріляли зі систем Himars. Доказів на підтвердження своїх слів вони не наводять.

«На жаль, самі рештки в сюжеті не показали. Можливо тому, що їх не існує. А ті осколки з літерами, написаними маркером, які показували місцевим пенсіонерам після обстрілу, очевидно, виглядали не досить правдоподібно для телесюжету. Тому сюжет побудований на припущеннях журналістки і охоронця бази, який невпевнено говорить, що обстріли були з боку Слов’янська чи Краматорська, до яких біля 60 км», – зазначили в Борівській селищній раді.

За численними свідченнями, кажуть у сільраді, обстріли насправді були здійснені з російської артилерії, розташованої в районі села Підлиман на відстані 3-5 км.

«На жаль, багато наших земляків, які лишилися в окупації, вірять примітивним фейкам окупантів. У поширенні чуток активно беруть участь місцеві колаборанти. Окрім дискредитації ЗСУ, найпоширенішою темою чуток є "зрада" щодо чинних очільників громади, які, в різних інтерпретаціях, начебто присвоїли то кошти пенсійного фонду, то гуманітарну допомогу, то перетворили свої домівки на конвертаційні центри, то на склади зброї. Такий прийом – теж типовий для російської пропагандистської машини. Він використовується однаково на всіх окупованих територіях, починаючи з 2014 року», – додали в сільраді.

Раніше окупанти обстріляли Снігурівку на Миколаївщині заради картинки російських ЗМІ.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY