detector.media
09.08.2022 10:51
БАЖ у другу річницю виборів закликала світ тиснути на білоруський режим для припинення репресій проти ЗМІ
БАЖ у другу річницю виборів закликала світ тиснути на білоруський режим для припинення репресій проти ЗМІ
«У 2020 році замість визнання демократичного вибору громадян влада скасувала його шляхом застосування насильства, жорстокого придушення демократичних сил і свободи слова. Режим також загрожував незалежності країни, підтримуючи агресивну війну Кремля проти України», — зазначили у Білоруській асоціації журналістів.

Білоруська асоціація журналістів виступила із заявою до другої річниці президентських виборів, після яких у Білорусі почалися масові протести, а режим Олександра Лукашенка посилив репресії проти ЗМІ. У своїй заяві БАЖ закликала міжнародну спільноту тиснути на білоруський тиранічний режим, щоб домогтися відновлення в країні свободи слова.

«У 2020 році замість визнання демократичного вибору громадян влада скасувала його шляхом застосування насильства, жорстокого придушення демократичних сил і свободи слова. Режим також загрожував незалежності країни, підтримуючи агресивну війну Кремля проти України.

За останні два роки білоруські ЗМІ зазнали безпрецедентного тиску з боку держави, єдиною метою якого є повне знищення незалежної журналістики в Білорусі», — йдеться у зверненні БАЖ.

В організації зазначили, що «підтримка незалежних ЗМІ в Білорусі стає ще більш важливою в умовах агресивної прокремлівської та провладної пропаганди».

«Ми закликаємо наших міжнародних колег, журналістські та правозахисні організації звернутися до влади Білорусі з вимогою припинити репресії проти ЗМІ та громадян країни за висловлення власної думки. Ми просимо уряди країн використати свій політичний вплив на білоруську владу для відновлення свободи вираження поглядів у Білорусі, яка стосується не лише основних прав і свобод людини, а й є критерієм збереження всіх інших громадянських і політичних прав.

Ми також просимо вас висловити солідарність з білоруськими журналістами, блогерами та активістами, які зазнають переслідувань за реалізацію права на свободу слова» додали в БАЖ.

Нагадаємо, у 2021 році у Білорусі склалася загрозлива ситуація для журналістів та активістів після виборів президента, що відбулися в серпні 2020 року. За словами заступника голови Білоруської асоціації журналістів Бориса Горецького, після 2020 року з країни виїхали понад 400 журналістів

За ґратами, за даними БАЖ, наразі перебувають 30 представників медіа.

Читайте також:

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY