detector.media
09.08.2022 09:35
Доценту Харківського політеха оголосили вирок через публікацію позицій ЗСУ в соцмережі
Доценту Харківського політеха оголосили вирок через публікацію позицій ЗСУ в соцмережі
Чоловік поширив на особистій сторінці у російській соцмережі «ВКонтакте» координати розташування військової техніки ЗСУ та антиукраїнський текст про «нацистів».

Київський районний суд Харкова оголосив вирок доценту Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» за публікацію позицій Збройних сил України у соцмережі.

11 травня чоловік поширив на особистій сторінці у російській соцмережі «ВКонтакте» зображення карти місцевості з Google Maps із координатами розташування військової техніки ЗСУ і наступним текстом: «Примерно 30-40 нациков разместились с тремя артиллерийскими пушками в моем районе по ул. Шевченко 315 (около здания патрульной полиции), ждите прилета:) Видимо ситуация с разрушенными зданиями СБУ и полиции ничего не научила. Народ, кто живет в Киевском районе будьте осторожней и бдительней, не игнорируйте сигнал воздушной тревоги, прячьтесь в укрытиях, укропы тоже бьют по своим, а потом списывают на страну «агрессора» Россию».

Вже 14 травня підозрюваного затримали. Він пішов на угоду зі слідством та визнав свою винуватість. За ч. 2 ст. 114-2 КК України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ) харків'янина засудили до п'яти років позбавлення волі з іспитовим строком у два роки.

Нагадаємо, раніше СБУ затримала мешканця Львівщини, який виклав у тікток відео, на якому було зафіксовано переміщення українських військових.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY