detector.media
09.08.2022 08:40
На кінофестивалі в Локарно відбулась світова прем'єра української стрічки «Як там Катя?»
На кінофестивалі в Локарно відбулась світова прем'єра української стрічки «Як там Катя?»
Фільм змагається у конкурсній програмі Concorso Cineasti del presente. Переможців фестивалю оголосять 13 серпня.

На Міжнародному кінофестивалі в Локарно (Швейцарія) відбулась світова прем'єра української художньої стрічки «Як там Катя?», про що повідомила команда фільму. Картину презентували в межах конкурсної програми Concorso Cineasti del presente («Конкурс кінематографістів сьогодення»).

«На прем’єрному показі був повний зал, а після фільму ми отримали багато запитань від залу. Відчувалось, що стрічку сприйняли з великим інтересом – і це, звичайно, дуже тішить. Важливо для нас і те, що у представленні перед показом ми вкотре згадали про війну в Україні. Адже українське кіно на таких авторитетних майданчиках, як міжнародний кінофестиваль у Локарно, – це наразі голос усієї нашої країни» розповіла режисерка фільму Крістіна Тинькевич.

«Як там Катя?»  це соціальна драма про лікарку, яка працює у швидкій допомозі і шукає справедливості в недосконалому світі, намагаючись перебороти систему. У 2021 році ця картина перемогла у програмі «proMOTION» від Українського інституту.

«Наш фільм не про війну, але в ньому підіймається тема втрати близької людини – і це те, з чим зараз, на жаль, стикається багато українців. І міжнародна спільнота, переглядаючи фільм, це відчувала» вважає продюсерка фільму Ольга Матат.

Переможців кінофестивалю у Локарно оголосять 13 серпня.

Нагадаємо, українську стрічку «Ти мене любиш?» відібрали до секції Work in progress фестивалю в Сан-Себастьяні.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY