detector.media
08.08.2022 21:21
З сайту CBS вилучили фільм-розслідування про військову допомогу Україні
З сайту CBS вилучили фільм-розслідування про військову допомогу Україні
Матеріали стрічки CBS Reports оновлюються. Тим часом факти з документального фільму викладено у статті.

Американський телеканал CBS припинив покази документального фільму «Озброюючи Україну» виробництва CBS Reports, в якому стверджується, що нібито лише третина військової допомоги Україні потрапляє на фронт. Зараз фільм оновлюється, йдеться на сайті телеканалу.

Натомість читачам сайту доступна текстова публікація за мотивами фільму. Вона містить примітку редакції CBS:

«Цю статтю було оновлено з урахуванням змін після зйомок документального фільму CBS Reports «Озброюємо Україну», і документальний фільм також оновлюється. За словами Йонаса Охмана, після зйомок із CBS наприкінці квітня якість доставки значно покращилася. Як повідомили в українському уряді, у серпні 2022 року для контролю та моніторингу постачань зброї до країни прибув аташе з питань оборони США бригадний генерал Гаррік М. Гармон».

Фільм-розслідування вийшов 4 серпня. Головною його тезою є нібито непрозорий розподіл в Україні зброї, наданої західними партнерами.

Зокрема, подано коментар засновника некомерційної організації Blue-Yellow Йонаса Охмана, який стверджує, що «лише 30% постачання західної зброї зрештою доходить до українських військових», бо після перетину кордону «із нею щось відбувається»

Після виходу сюжету представники Blue-Yellow виступили з заявою, що коментар Охмана записували ще на початку травня, і його слова стосувалися загальної оцінки ефективності зусиль Заходу на той час. «У жодному разі не передбачається, що підтримка "продана на чорному ринку" або "вкрадена"», – наголосили в Blue-Yellow.

Також до фільму увійшло інтерв'ю зі старшою радницею Amnesty International з кризових ситуацій, яка займається моніторингом порушень прав людини в Україні Донателли Роверо. Вона стала відомою завдяки недавньому звіту, де стверджується, що ЗСУ створюють загрози для цивільного населення України, захищаючи його від російської агресії. Роверо порівняла Україну з Іраком, якому постачали зброю США, що підводить до висновку, що не можна озброювати українців.

Офіційна позиція України у фільмі про постачання зброї не представлена. 

Фільм «Озброюючи Україну» викликав незгоду з боку представників української влади. Зокрема, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав CBS провести внутрішнє розслідування щодо викладених у фільмі фактів.

8 серпня CBS оголосила, що видалила твіт із рекламою свого сюжету про зброю в Україні і оновить матеріали.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY