detector.media
08.08.2022 18:28
Нових учасників марафону «Єдині новини» замість телеканалів «Медіа Групи Україна» не запрошували — Чернотицький
Нових учасників марафону «Єдині новини» замість телеканалів «Медіа Групи Україна» не запрошували — Чернотицький
Замість цього слоти, що звільнилися, розподілили між вже наявними учасниками виробництва загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини #UAразом».

Слоти телеканалів «Медіа Групи Україна» розподілили між учасниками загальнонаціонального марафону. Про це у коментарі «Детектору медіа» сказав голова правління Суспільного Микола Чернотицький.

«Слоти медіагруп у марафоні «Єдині новини #UAразом» перерозподілилися рівномірно між командами. Орієнтовно у кожної медіагрупи було по 20 шестигодинних ефірів на місяць, а стало 24», – розповів Микола Чернотицький.

Як повідомляв «Детектор медіа», канали «Медіа Групи Україна» вийшли з процесу виробництва національного марафону новин 22 липня.

21 липня Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення анулювала ліцензії 15 компаній, які належать українському бізнесмену Рінату Ахметову. 

11 липня Рінат Ахметов повідомив, що його інвестиційна компанія SCM виходить з медійного бізнесу. Бізнесмен відмовився на користь держави від усіх ефірних і супутникових телевізійних ліцензій каналів і від ліцензій друкованих медіа в Україні, а також припинив роботу онлайн-медіа МГУ. Як пояснив Ахметов, таке рішення він ухвалив вимушено – напередодні моменту, коли антиолігархічний закон мав набрати чинності.

Нагадаємо, у липні 2022-го телеканали Прямий та 5 канал звернулися до Ради національної безпеки і оборони, а також до Національної ради з питань телебачення та радіомовлення. Мовники закликали виділити їм часовий слот у загальнонаціональному телемарафоні «Єдині новини», що мав звільнитися після припинення участі в ньому «Медіа Групи Україна».

Телеканал «Еспресо» не отримував пропозицій долучитись до телемарафону «Єдині новини». Про це «Детектору медіа» повідомили у пресслужбі «Еспресо».

Фото Unsplash

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY