detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
08.08.2022 10:22
Про що говорили в етері спільного телемарафону 7 серпня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 7 серпня
Звіт Amnesty International, поширення російської пропаганди, ситуація на фронті, інтерв’ю Монатіка та обстріл Запорізької АЕС.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення. З липня ми також запустили моніторинг російськомовного марафону «FreeДом».

Телеканали: «1+1», «Рада», Суспільне, ICTV/СТБ.

У блоці «1+1» під час токшоу «Нічна варта» ведучі обговорили ситуацію з хворобою колаборанта Володимира Сальда, якого евакуювали до Москви.

Для обговорення скандалу навколо звіту Amnesty International до студії ток-шоу запросили засновницю Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки Любов Цибульську, керівника організації Stop Fake Євгена Федченка та виконавчого директора Української гельсінської спілки з прав людини Олександра Павліченка.

Євген Федченко розповів, що Amnesty International поширює наратив: «Україна — прірва, якій нічого не можна давати, ні зброї, ні грошей». Після запуску тези її підхопило посольство Росії у Великій Британії, тому можна стверджувати, що ці дії цілеспрямовані.

У блоці «Ради» про роботу повітряних сил України говорили з їх речником Юрієм Ігнатом. Говорили про необхідну техніку, надання старих радянських літаків та намагання ворога знищити авіацію України, аби повністю контролювати небо.

З військовим експертом Сергієм Грабським говорили про намагання російської армії прорватись на Запоріжжя та ситуацію на Донеччині. Також експерт сказав, що другу фазу війни загарбники програли, бо не змогли досягти своєї цілі та розбити українські війська на Донбасі. Тепер росіяни розуміють, що українці можуть прорватись на півдні, й намагаються це зупинити.

У блоці Суспільного з нардепом Ярославом Юрчишиним від «Голосу» говорили про конфіскацію російського майна в Україні. Говорили про співпрацю міністерства юстиції з правоохоронними органами та формування переліку російського майна. Здебільшого арештовані державні кошти Росії, рідше — гроші олігархів. Нардеп казав, що має з’явитись остаточно затверджений список російського майна від РНБО.

Про обстріл Запорізької АЕС та його наслідки у гостьовій студії Суспільного говорили з керівником Центру військово-правових досліджень Олександром Мусієнком. Експерт говорить, що такими діями росіяни хочуть дискредитувати Україну, аби міжнародні партнери не передавали зброю, а також шантажує весь світ ядерною загрозою. Також росіяни намагаються від’єднати ЗАЕС від української енергетичної мережі.

Про роботу національного марафону в етері Суспільного говорили у великому інтерв’ю з міністром культури та інформаційної політики Олександром Ткаченком. Він сказав, що марафон став викликом часу та постійно еволюціонує й наповнюється новими форматами. Щодо виходу з нацмарафону Медіагрупи «Україна» міністр сказав, що це має серйозні наслідки для медіаринку, оскільки «Україна» була однією з найбільших груп.

О 21:00 в етері національного марафону розпочалось інтерв’ю з Монатіком, а після нього його концерт у метро.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY