detector.media
07.08.2022 09:42
Поліція Косова затримала російську журналістку Асламову, яка пише про Донбас
Поліція Косова затримала російську журналістку Асламову, яка пише про Донбас
У Косово пропагандистку оголосили персоною нон грата.

На кордоні із Сербією затримали корреспондентку «Комсомольской правды» Дар’ю Асламову, яка їхала до Косова. Про це пише «Радіо Свобода».

Оновлено: Влада Косова на 5 років оголосила Асламову персоною нон грата. Про це повідомив глава МВС Косова Джеляль Свечлія. «Я, як міністр внутрішніх справ у межах своїх повноважень на підставі статей 17 і 66 А Закону про іноземців, оголосив Дар'ю Асламову небажаною особою в Республіці Косово. В'їзд цій особі заборонено на п'ять років на територію Республіки Косово», – заявив міністр. Кожен, хто намагатимться дестабілізувати Косово, зіткнеться з «силою законів», додав Свечлія.

Російську пропагандистку, яка називає себе журналісткою, заарештували. Як повідомив Джелаль Свечлія, Асламову підозрюють у шпигунстві. Подробиць обвинувачення міністр не розкрив.

На своїй сторінці у фейсбуку глава косівського МВС заявив: «Багато країн довели, що Асламова займалася шпигунством на користь російської військової розвідки і що вона видавала себе за журналістку... Її спроба в'їхати в нашу країну, що збігається з подіями на півночі країни, ясно доводить , що Росія приєдналася до пропаганди Сербії з метою дестабілізації нашої країни».

Джелаль Свечлія опублікував знімки Асламової разом із міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим, колишнім іракським диктатором Саддамом Хусейном та президентом Сирії Башаром Асадом.

У редакції «Комсомольськой правды» вже повідомили, що Асламова перебувала в Сербії за її редакційним завданням, щоб «підготувати спеціальний репортаж у зв'язку із загостренням сербсько-косівського конфлікту». У посольстві Росії в Сербії на запит редакції «КП» відповіли, що поки не мають ніякої інформації про затримання та місцезнаходження журналістки.

Нагадаємо, з 2021-го року стало відомо про перебування Дар’ї Асламової як спецкора «Комсомольской правды» на Донбасі. Вона опублікувала інтерв’ю з лідером терористичної організації «ДНР» Денисом Пушиліним.

Раніше ЗМІ повідомлялися про те, Асламова є агенткою військової розвідки Росії. Вона авторка репортажів з Нагірного Карабаху про «азербайджанських фашистів».

20 лютого на Донбасі «Інформаційний спротив» зафіксував щонайменше шість російських журналістів, які поширюють пропаганду Кремля. Окрім Асламової, перед початком великої війни туди прибули Олександр Коц, Дмитро Стешин, Семен Пегов, Патрік Ланкастер , Євгеній Поддубний .

Архівне фото: «Одесский курьер»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY