detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
06.08.2022 09:30
Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 серпня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 серпня
Співпраця з африканськими країнами на дипломатичному рівні, боротьба проти російської дезінформації, ситуація на передовій та наслідки обстрілів цивільних об’єктів.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення. З липня ми також запустили моніторинг російськомовного марафону «FreeДом».

Телеканали: «Інтер», «1+1», «Рада», Суспільне.

Шестигодинний блок «Інтера» складався з новинних сюжетів, двох включень до гостьової студії та повтору документальної стрічки «Звуки міста. Харків», яка була в етері попередньої доби.

У блоці «1+1» проблеми, пов'язані з експортом українського зерна та роботою наших портів, обговорили з нардепом із групи «За майбутнє» Анатолієм Урбанським.

Військовий експерт Петро Черник коментував поточну ситуацію на фронті. Поразка Росії у війні з Україною може призвести до смерті Путіна, тому ворог не зупиниться, допоки його не переможуть остаточно, вважає Черник. Армія Росії намагається атакувати по всій лінії фронту, бо все ще має для цього достатньо ресурсів. Експерт також додав, що Кремль вже втягнув Білорусь у війну, поки що використовуючи її території для обстрілів України.

В ранковому етері ведучі дізнавалися свіжу інформацію, спілкуючись із представниками місцевих органів влади Запорізької та Одеської областей, а також Кривого Рогу. Ці регіони зараз намагаються взяти під свій контроль росіяни. Керівника військової адміністрації Кривого Рогу Олександра Вілкула ведучі вкотре назвали міським головою, хоча в місті посада мера залишається вакантною вже майже рік, натомість є виконувач обов’язків міського голови — секретар міськради Юрій Вілкул.

Мер Мелітополя Іван Федоров під час розмови у студії сказав, що для евакуації із окупованих територій Запорізької області є тільки один виїзд, яким можуть скористатися люди — через Василівку.

Команда «Ради» організувала виїзну гостьову студію біля будинку побуту «Ювілейний» (там же знаходилися офісні приміщення) у Вінниці. Нагадаємо, в середині липня у цю будівлю поцілили кілька російських ракет. Міський голова міста Сергій Моргунов розповів про ремонт житла після російської атаки, підготовку до опалювального сезону та відновлення Будинку офіцерів, який також був пошкоджений внаслідок російських обстрілів. Моргунов зазначив, що ця будівля після Другої світової війни була відбудована, тому зараз вінничани хочуть знов її відбудувати.

У блоці Суспільного говорили зі спецпредставником України з питань Близького Сходу та Африки Максимом Субхом. Він розповів про роботу на новій посаді та домовленості з африканськими партнерами про регіональні турне Африкою. Також дипломат додав, що Україна миттєво реагує на російську дезінформацію, яку Кремль намагається поширювати в африканських країнах, вводячи їх в оману зокрема щодо експорту українського зерна.  

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY