detector.media
04.08.2022 12:17
Президент «Радіо Свобода» підтримав журналістку, яку заочно судитимуть в окупованому Криму за «дискредитацію» армії
Президент «Радіо Свобода» підтримав журналістку, яку заочно судитимуть в окупованому Криму за «дискредитацію» армії
Джеймі Флай: «Ці безглузді звинувачення не завадять таким журналістам, як Олена, розповідати про жахіття, котрі Путін коїть проти народу України».

Президент «Радіо Вільна Європа» / «Радіо Свобод»а (RFE/RL) Джеймі Флай підтримав журналістку «Крим.Реалії» Олену Юрченко, яку в окупованому Криму планують заочно судити за статтею про «дискредитацію російської армії».

«Ми підтримуємо Олену Юрченко в момент, коли вона зіткнулася з черговою спробою Кремля змусити замовкнути і залякати тих, хто каже правду владі. Ці безглузді звинувачення не завадять таким журналістам, як Олена, розповідати про жахіття, які Путін коїть проти народу України», – йдеться в його зверненні.

Напередодні стало відомо, що підконтрольний Росії Керченський міський суд розглядатиме адміністративну справу щодо журналістки за статтею «публічна дискредитація дій військ РФ».

«Це, м’яко кажучи, абсолютна маячня. Я пишу свої тексти, спираючись лише на факти та керуюся в роботі журналістськими стандартами. Дії російської армії дискредитує сама російська армія. Росія вторглася в Україну у 2014 році та веде загарбницьку війну, знищує мирні міста, вбиває українців, погрожує світові голодом. Я не визнаю легітимності «суду», який працює в окупованому українському Криму. Це фейкова справа, яка не має нічого спільного з реальністю. Росія може намагатися судити за правду, але це не допоможе їй приховати воєнні злочини в Україні», – відреагувала на це рішення окупантів Олена Юрченко.

Фото з фейсбук-сторінки Олени Юрченко

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY