detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
04.08.2022 11:54
Про що говорили в етері спільного телемарафону 3 серпня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 3 серпня
Візит Ненсі Пелосі до Тайваню, ситуація на фронті та експорт українського зерна.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення. З липня ми також запустили моніторинг російськомовного марафону «FreeДом».

Телеканали: ICTV/СТБ, «Інтер», «1+1», «Рада».

У блоці ICTV/СТБ показали інтерв’ю з військовим експертом Томом Купером, яке вийшло в етері марафону «FreeДом». Експерт поділився тим, як він оцінює на цей момент співвідношення сил України та Росії, а також прокоментував питання щодо того, які комбінації озброєння можуть дозволити окупантам завдати ще більшої шкоди українцям. За спостереженнями Купера, публіка на Заході ділиться на дві частини: тих, хто дивиться новини, й тих, хто не вірить медіа та вважає, що Путін захищається від НАТО. Експерт додав, що мета президента Росії є, на його думку, очевидною: підкорення України. Тому домовлятися з Путіним неможливо.

Загалом понад п'ять годин блоку ICTV/СТБ складались з новинних сюжетів та повторів включень попередньої доби.

У блоці «Інтера» з дипломатом Русланом Осипенком обговорили ймовірне застосування ядерної зброї. Найближчим часом ядерну зброю росіяни не наважаться застосувати, але у довгостроковій перспективі її використання можливе, вважає Осипенко.

Візит спікерки Палати представників США Ненсі Пелосі до Тайваню коментував координатор міжнародного руху Free Hong Cong Center Артур Харитонов. Експерт пояснив, що цей візит — спроба не допустити китайської агресії та дати знак лідеру КНР, що Америка уважно стежить за його діями. Харитонов додав, що Китай вважає своєю священною місією захоплення Тайваню, хоча насправді Тайвань ніколи не входив до складу КНР.

Про те, яка ситуація наразі із експортом українського зерна у блоці «1+1» говорили з нардепом із групи «За майбутнє» Сергієм Лабазюком. Поки що невідомо, як дійдуть наступні кораблі для завантаження зерном та як вийдуть ті шістнадцять кораблів, які вже завантажені, поінформував нардеп.

З головою Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення Ольгою Герасим'юк у блоці «Ради» знову говорили про те, як триває процес підготовки законопроєкту «Про медіа» до розгляду у сесійній залі. Вона сказала, що обговорення медійної реформи практично завершилось, та розповіла про дискусію, яка відбулась 2 серпня.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY