detector.media
ГО «Детектор медіа»
04.08.2022 18:00
Що хорошого №1. Рекомендації від авторів «Детектора медіа»
Що хорошого №1. Рекомендації від авторів «Детектора медіа»
Фільми, книги, подкасти, місця для риболовлі та інші хороші речі, які ми рекомендуємо цього тижня.

«Детектор медіа» постійно критикує, тож на противагу негативу ми вирішили запустити моніторинг хорошого. Щотижневий список рекомендацій від наших авторів, де вони радять гарні речі: комікси, балет, ютуб-канали чи будь-що інше. Діліться у коментарях враженнями та власними рекомендаціями. І приємного! 

Ярослав Зубченко

Ютуб-канал The Operations Room

Мабуть, найкращий у своєму жанрі ютуб-канал, який дуже наочно розповідає про конкретні сучасні битви. Стратегію, тактику, переміщення військ під час бойових дій. Дійсно круто, бо з висоти пташиного польоту та на історичній відстані дає можливість розібратися у, на перший погляд, хаотичних подіях. І після такого контексту краще розуміти ситуацію в Україні. Особливо раджу цикл відео про «Бурю в Пустелі»: операцію, яку росіяни начебто намагалися повторити в нас, — навіть почали у той самий день. На фоні оригіналу російська армія виглядає ще більш жалюгідно. 

Олександр Крумін

Українські ТікТок-акаунти

1. Павло Вишебаба: музикант, громадський активіст, а нині — воїн української армії. На сторінці публікує власні роздуми, цікавинки з воєнного буття, а ще — дуже гарні вірші на наболілі кожному українцю теми сьогодення.

2. Михайло Кукуюк: відомий український актор, співак, поет. Пише потужні вірші на злобу дня. Часом різкі, присмачені гострим слівцем, але про війну інакше і не скажеш.

Ольга Беца-Білоусенко

Альбом Fleche Love (Частина 1, частина 2)

Майже година якісної англійської та іспаномовної музики із жіночим вокалом. Навіть якщо ви не знаєте іспанської, від підспівування жалісливому й протяжному «пооорфавор» солістці важко втриматися, спробуйте. Якщо у вас вийде фальшиво, такі співи добре розслабляють. Це зараз потрібно всім.  

Гала Скляревська

Серіал Slow Horses, Кульгаві коні, Apple TV+, 2022

Класичному британському шпигунському роману Міка Херрона про агентів МІ5 дуже пощастило з телеверсією. По-перше, через головну роль. Колишнього суперагента, який одного разу припустився помилки і навічно був засланий спецслужбою доглядати безперспективний молодняк у позаштатну агенцію, таке собі коло пекла для агентів-лузерів, — грає Гарі Олдман. І він в цій ролі дуже переконливий — старий, скучний, озлоблений пияка в дірявих шкарпетках. По-друге, через сценарій: на відміну від роману, це доволі дінамічне, місцями криваве дійство, але захоплююче та в якомусь сенсі позитивне. За 6 серій зграя аутсайдерів перетворюється на супергероїв, хтось втрачає голову, а хтось — роботу, але в кінці кінців все залишається так само як і було, лише у світі стає на декілька поганців менше. Бонус: Apple TV+ відразу зняло і другий сезон за наступним романом Херрона, «Мертві леви». Тому на подовження чекати недовго. 


Гюнель Бабакішієва

Ютуб-канал Історія без міфів 

«Історія без міфів» — україномовний ютуб-канал, який за два роки свого існування здобув майже пів мільйони підписників і розповідає про десятки історичних подій України та світі. Відео каналу, в яких історії «навчають» українські науковці, набирають десятки й сотні тисяч переглядів, а ще викликають у коментарях неабиякі дискусії. У них люди то захоплюються незаангажованістю й фаховістю спікерів, то навпаки — звинувачують їх у брехні, коли ті намагаються спростувати якийсь історичний міф. Під час війни, коли російська пропаганда використовує історичні події для обґрунтування свого вторгнення в Україну, це особливо важливий канал, який допомагає знайти відповіді на маніпуляції та фейки, що постійно поширюють в соцмережах та в російських медіа. До речі, ми про нього писали — почитайте інтерв'ю з його засновником Владленом Мараєвим. 

Наталя Притуляк 

Тіктоки: 

Катя Іммортал — засновниця Immortal English School, TikTok blogger. Вона публікує цікаві тіктоки, де пояснює різні теми з англійської. Нарешті перейшла на українську і тепер ще цікавіше її дивитися.

Тумазарчик — ще один неординарний блогер, який навчає англійської. Його тіктоки дуже прикольні і сучасні. 

Ютуб-канал «Палає» — його ведуть журналістки Яна Брензей та Емма Антонюк. Дівчата дуже цікаво та ґрунтовно розбирають актуальні теми.

Катріна Розкладай

1. Ennio Morricone, The Ecstasy of Gold,  Theremin & Voice: чудова композиція, щоб розслабитися й відновити сили. Терменвокс і голос — дивовижне поєднання.

2. Навчальні курси від «Культурного проекту»: здається, тут є на будь-який смак — від історії до практичної антропології (саме його проходжу, дуже цікавий!), від українського мистецтва до критичного мислення. І головне — українською мовою українські лектори! 

Катя Кондратьєва

Проєкт «Цабака»

Всі ми потребуємо допомоги, але тварини, на відміну від людей, не можуть про неї попросити. Тому рекомендуємо вам один з благодійних проєктів, що допомагають безпритульним котикам та собачкам, яка існує вже два роки. Їі організатори пропонують досить просту річ заради допомоги тваринам: замість того, аби роздавати чи викидати власні речі, які вам вже непотрібні, виставьте їх на продаж чи купіть - і кошти від продажу чи придбання речей підуть на підтримку благодійного проєкту,  “Під час першого локдауну виникла така ідея: не роздавати речі, які вже не планували одягати родичам та знайомим, а спробувати продати і всі кошти перераховувати на потреби бідось. Так і об‘єдналась ідея #zerowastefashion і допомога безпритульним котикам та собачкам Перший місяць ми виставляли власні речі, потім долучились друзі та наші читачі.Всі кошти (100%) які ви сплачуєте за одяг чи аксесуари ми перераховуємо на потреби безпритульних тварин», - пишуть організатори. Важлива примітка: речи повинні бути в гарному стані. Бонус: за невеликі гроші на сторінці проєкту можна купити кльові брендові речі. 

Наталія Лигачова

Що додалося останнім часом у мій плейлист українських виконавців:

Новий кліп «Океана Ельзи». Водночас виконавці закликають долучитися до збору на пікапи для захисників у проєкті #ДорогиПеремоги

Пісня «Думи», яку Артем Пивоваров виконав разом з DOROFEEVA.

Пісня «Думи» — це частина проекту Артема Пивоварова «Твої вірші, мої ноти». У ньому він разом з іншими українськими виконавцями кладе на музику твори Івана Франка, Павла Тичини, Михайла Старицького та інших класиків української літератури,  — писала «Українська правда».

Світлана Григоренко

Нещодавно передивилася фільми: «Рим — відкрите місто» (1945 рік). Роберто Росселліні про окуповану Італію під час Другої світової війни та «Викрадачі велосипедів» Вітторіо Де Сіка (1948 рік) про наслідки війни. Зрозуміла, що італійський неореалізм, який власне і зародився після Другої світової війни, розповідає про, на жаль, напрочуд близькі сьогодні почуття, думки і переживання. Впізнаваність і подібність досвіду, незважаючи на розрив в часі, максимальні.

Отар Довженко

Оскільки в ліді матеріалу заявлені найкращі місця для риболовлі, то доведеться щось написати й мені. Місця для риболовлі зараз усі стали трохи кращими (крім тих, які окуповані росіянами або в зоні бойових дій), бо знизився риболовний пресинг, тобто, грубо кажучи, люди менше ловлять рибу. Від цього риба розквітає, бадьорішає, активніше розмножується й колоситься. Ви можете обрати будь-яке, лише не забувайте, що плавати на човнах на будь-яких водоймах (так, навіть на ставку у вашому селі) зараз заборонено. Тому, якщо ви надумаєте поплавати, можете наразитися на тероборону в кущах або дніпровський водяний патруль, який ефектно конфіскує ваш плавзасіб на потреби оборони. Словом, краще ловіть із берега — й не забудьте перед цим почитати текст про лускате здоровидло :)

Колаж: «Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY