detector.media
03.08.2022 19:52
Після лютого рекламний ринок переорієнтувався на іноземних клієнтів — дослідження ВРК
Після лютого рекламний ринок переорієнтувався на іноземних клієнтів — дослідження ВРК
Всеукраїнська рекламна коаліція (ВРК) провела опитування «Пульс рекламної індустрії» серед членів Коаліції. Респонденти — представники 112 компаній різної спеціалізації.

З початком великої війни український ринок переорієнтувався на міжнародних замовників. Про це йдеться в опитуванні Всеукраїнської рекламної коаліції у липні 2022 року.

«У значної кількості компаній (74%) під час війни з’явились нові клієнти, зокрема закордонні. Найбільша кількість клієнтів на зовнішніх ринках — у комунікаційних агенцій (у 75% опитуваних), — зазначається у презентації ВРК. — 65% опитуваних частково або повністю призупинили співпрацю з клієнтами, з якими працювали до початку війни. Здебільшого це пов’язано зі значним скороченням активності клієнтів».

94% компаній, що взяли участь в опитуванні, не зупинили свою діяльність через війну. Серед них комунікаційні агенції, медіаагенції та медіакомпанії.

Найбільше компаній, що майже і повністю зупинили роботу, у сфері медіа. Втім, обсяги замовлень впали у 81% компаній. При цьому у 11% комунікаційних агенцій та 14% медіа компаній завантаженість досягає 90-100% в порівнянні з аналогічним періодом 2021 року.

Внаслідок війни і змін на ринку роботу втратили 24% працівників опитаних компаній: до 24 лютого загальна кількість працівників становила 6 444 особи, а в липні — вже 4924.

У половини компаній-учасників дослідження співробітники виїхали за кордон. У 30% опитаних всі або 90% працівників перебувають в Україні.

Нагадаємо, у квітні в ефірі українських телеканалів після перерви знову почала виходити реклама. Більшість рекламодавців — фармацевтичні корпорації. Якщо рахувати у брендах, то у червні 85% рекламодавців і 90% розміщених роликів належали саме до цієї категорії. Детальніше про телерекламу читайте в огляді «Сміливці української телевізійної реклами. Малі канали стають важливими гравцями».

Інфографіка: ВРК

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY