detector.media
03.08.2022 11:06
Кулеба підписав подання на призначення Венедіктової послом у Швейцарії
Кулеба підписав подання на призначення Венедіктової послом у Швейцарії
За словами міністра закордонних справ, така ідея народилася «в колі декількох людей».
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба підписав подання президентові Володимиру Зеленському на призначення колишньої генпрокурорки Ірини Венедіктової послом України у Швейцарії.

Про це Кулеба повідомив «Укрінформу» в  інтерв’ю «Укрінформу».

«Так, я підписав подання на призначення пані Венедіктової послом у Швейцарії», – сказав урядовець.

Глава української дипломатії уточнив, що ця ідея народилася «в колі декількох людей – сиділи, обговорювали і була знайдена така опція».

За словами Кулеби, практика політичних призначень на дипломатичні посади завжди була, є і буде в усіх країнах, оскільки потрібен приплив свіжої крові, свіжих думок і поглядів.

«Президент постійно придивляється до кандидатів на пріоритетні для нього країни. Ми всі – Андрій Єрмак, я, Андрій Сибіга (заступник керівника ОП) – постійно перебуваємо в пошуку людей. Інша справа, що з десяти варіантів пройде один, тому що процес відбору дуже ретельний. Але це абсолютно нормально, коли ми заводимо в систему людей зовні, але обов’язково з компетенціями, які дозволять їм ефективно виконувати функції посла. Я вважаю, що Венедіктова має ці компетенції. Її робота з міжнародними партнерами в останні місяці якраз показала, що вона може себе проявити на міжнародному треку», – зазначив очільник МЗС.

Подання голови МЗС має розглянути президент Зеленський та у разі згоди підписати відповідний указ.

Нагадаємо, 19 липня Верховна Рада підтримала звільнення Ірини Венедіктової із посади генерального прокурора України. Відставку Венедіктової за поданням президента Зеленського підтримали 264 нардепи.

Голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія заявив, що Венедіктову можуть призначити на дипломатичну посаду і вона «залишається в команді».

Також 19 липня нардепи підтримали подання президента щодо звільнення Івана Баканова з посади голови СБУ.

17 липня Зеленський відсторонив генпрокурорку Ірину Венедіктову та усунув Івана Баканова від виконання обов'язків голови СБУ

Президент пояснив, що такі кадрові рішення пов'язані з виявленням великої кількості колаборантів у правоохоронних органах.

27 липня Рада затвердила на посаді генпрокурора нардепа фракції «Слуга народу» Андрія Костіна.

Фото: «Радіо Свобода»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY