detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
03.08.2022 10:17
Про що говорили в етері спільного телемарафону 2 серпня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 2 серпня
Втрати армії РФ, ймовірний наступ росіян на півдні України та підготовка до опалювального сезону.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення. З липня ми також запустили моніторинг російськомовного марафону «FreeДом».

Телеканали: «1+1», «Рада», Суспільне, ICTV/СТБ.

У блоці «1+1» у нічному етері вийшло ток-шоу «Нічна варта». Гостем програми був журналіст-міжнародник Олексій Коваль. З ним обговорили ймовірність війни Китаю проти Тайваню, те, як за таких обставин можуть діяти США, і на чому ґрунтується дружба голови КНР та Путіна. На думку експерта, Сі Цзіньпіну необхідно задекларувати нову ідею, яка допоможе йому лишитись лідером Китаю. 

Керівника Центру протидії дезінформації при РНБО Андрія Шаповалова розпитували про технології спростування російської дезінформації. Шаповалов сказав, що поширення російської дезінформації коштує недорого, тому Росія активно застосовує інформаційні атаки на Україну. Також говорили про те, як росіяни використовують у своїх цілях можливості TikTok і загалом про те, як вони зомбують молоду аудиторію.

У блоці «Ради» з радником міністра внутрішніх справ Ростиславом Смірновим говорили про втрати окупантів та перекидання сил. Росіяни до останнього приховуватимуть власні втрати у війні проти України, записуючи своїх загиблих військових у зниклих безвісти. Саме тому РФ не забирає тіла своїх загиблих в Україні солдатів. В такий спосіб вони зокрема економлять бюджетні гроші.

Про зміни в армії та створення там комфортних умов для жінок мали розмову із заступницею міністра оборони України Ганною Маляр. Також під час свого включення вона сказала, що в офіційних повідомленнях Генерального штабу ЗСУ не йдеться про підготовку наступу на Харків та на півдні України.

Оперативні плани російської армії та перехід армії РФ від захоплення Луганщини до захоплення Донеччини у блоці Суспільного обговорили з підполковником запасу Миколою Саламахою. Експерт сказав, що внаслідок дій української армії росіяни втратили сили та поки не можуть проводити наступ. Наразі питання полягає у тому, наскільки швидко наші військові зможуть підготувати власні резерви, аби перейти до контрнаступу.

Керівник Асоціації м'ясної галузі Микола Бабенко коментував зростання цін на свинину. Він сказав, що ціна буде зростати й надалі, оскільки зростає ціна на живих свиней. Також до економічного блоку долучили аналітикиню консалтингової компанії Ольгу Моргову, члена Економічного дискусійного клубу Олега Пендзина, першу заступницю голови НБУ Катерину Рожкову та заступника міністра фінансів України Олександра Каву.

У блоці ICTV/СТБ новий закон про медіа обговорили з головою Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Ольгою Герасим'юк. Вкотре в етері національного марафону експертка наголосила на тому, що закон, який регулюватиме діяльність медіа, має відповідати вимогам часу та допомогти Україні стати повноцінним членом ЄС.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY