detector.media
02.08.2022 22:16
Пригожин надіслав «злого листа» британському судді у справі Bellingcat
Пригожин надіслав «злого листа» британському судді у справі Bellingcat
Справа соратника Путіна розвалилася, коли Discreet Law відмовилася представляти інтереси Євгенія Пригожина, заявивши, що не може ризикувати своєю репутацією після вторгнення Росії до України.

Дізнавшись, що Високий суд Англії відмовив у його позові про наклеп проти Bellincat, російський бізнесмен Євгеній Пригожин особисто звернувся до судді Метью Нікліна. Про це пише Bloomberg.

Зміст звернення суддя не розголошує, але відзначає, що він «дуже емоційний» та сповнений сумнівів кухаря Путіна щодо незалежності судів у Лондоні.

Справу за позовом Пригожина суд відхилив у травні, оскільки адвокати більше не бажали представляти його інтереси. У столиці Великої Британії тепер інше ставлення до російських олігархів, відзначає Bloomberg.

Позов російського бізнесмена стосується претензій до засновника Bellingcat Еліота Хіггінса. Він був поданий у грудні 2021 року.

За словами представників Пригожина, пресслужби групи «Конкорд», Прігожин образився на п’ять дописів у Twitter, опублікованих паном Хіггінсом на сторінці, аудиторія якої більша за 140 тисяч осіб. Також, за цими даними, російський бізнечмен обурився, що Хіггінс «неодноразово у своїх твітах заявляв, що Прігожин «несе відповідальність за неіснуючі операції "групи Вагнера" в Африці, на Ближньому Сході та в інших місцях». Як наголосили у пресслужбі, засновник Bellingcat «публічно звинуватив Пригожина у використанні цієї групи для здійснення злочинів».

Раніше, у липні 2021-го року, «Федеральне агентство новин» (РІА ФАН), пов'язане з прокремлівським бізнесменом Євгеном Пригожиним,  звернулося до Генпрокуратури РФ і ФСБ з проханням визнати проєкт Bellingcat «небажаною організацією». 

Еліот Хіггінс. очолив Bellingcat у 2014 році. Проєкт веде журналістські розслідування, аналізуючи дані з відкритих джерел. Публікації Bellingcat  стосуються резонансних справ: про причетність російської влади до збиття боїнгу MH17, про отруєння ексофіцера ГРУ Сергія Скрипаля, про організацію вибухів на збройових складах в Чехії у 2014 році, про отруєння російського історика Володимира Кара-Мурзи-молодшого та письменника Дмитра Бикова. А також про отруєння російського опозиційного політика Олексія Навального

11 березня 2021 року журналісти Bellingcat виграли суд у петербурзького інформагентства РІА ФАН. Нідерландський суд зобов'язав видання Пригожина видалити матеріали про Bellingcat. У статтях пов'язаної з Пригожиним агенції поширювалася брехлива інформація про це ЗМІ.

Після цього представник Bellingcat Христо Грозєв анонсував розслідування про зрив спецоперації із затримання бойовиків приватної військової компанії «Вагнер».

Фото: Delfi

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY