detector.media
02.08.2022 17:30
Громадська рада при Нацраді підтримала ініціативу щодо внесення змін до закону «Про рекламу»
Громадська рада при Нацраді підтримала ініціативу щодо внесення змін до закону «Про рекламу»
Всеукраїнська рекламна коаліція ініціювала перегляд формулювання щодо використання державної символіки та зображення зброї у рекламі.

У вівторок, 2 серпня, громадська рада, що діє при Національній раді з питань телебачення та радіомовлення, розглянула пропозиції щодо внесення змін до закону «Про рекламу». Про це йдеться на сайті регулятора.

Секретарка громадської ради Олена Андрієнко запропонувала обговорити ініціативу Всеукраїнської рекламної коаліції, яка пропонує скасувати заборону на використання будь-якої державної символіки і зображення зброї, окрім реклами збройних магазинів. Андрієнко нагадала, що ці заборони суттєво обмежують творців соціальної реклами, яка спрямована зокрема на підтримку ЗСУ, волонтерів тощо. За словами Андрієнко, доцільно внести зміни до рекламного законодавства, врахувавши ті обставини, в яких живе Україна після початку повномасштабного вторгнення РФ.

«Пропонується внести зміни у статті 8 і 20 Закону України «Про рекламу», що дасть змогу використовувати державну символіку та зображення зброї у соціальній рекламі – без обмеження строку, а в комерційній – на період дії воєнного стану та протягом трьох місяців після його завершення, – йдеться на сайті Нацради. – Оскільки подібні зміни вже були ухвалені Верховною Радою за основу 15 лютого у законопроєкті № 6194 про внесення змін до закону «Про кінематографію», використані такі самі формулювання та доопрацьовані з урахуванням сучасних реалій».

Громадська рада погодила ці пропозиції та планує звернутися до Нацради з проханням підтримати пропозиції і переслати їх до профільного комітету ВР.

Нагадаємо, згідно зі статтею 24 закону «Про рекламу», реклама зброї може здійснюватися тільки у відповідних спеціалізованих виданнях або безпосередньо у приміщеннях торговельних закладів (підприємств), які реалізують зброю, або на відповідних виставках (заходах).

Стаття 8 цього ж закону забороняє використовувати або імітувати зображення державного герба України, державного прапора та звучання українського гімну, зображення державних символів інших держав та міжнародних організацій, а також офіційні назви органів державної влади України, крім випадків, передбачених законодавством.

Нагадаємо, 15 лютого 2022 року Верховна Рада підтримала за основу законопроєкт № 6194 про внесення змін до деяких законів щодо державної підтримки кінематографії в Україні. Документом передбачено внесення змін до низки законів, зокрема «Про оборону України», «Про Збройні Сили України», «Про використання земель оборони», «Про державну прикордонну службу», «Про Національну поліцію», «Про Національну гвардію України» тощо.

Фото: кадр із фільму «Кіборги»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY