detector.media
02.08.2022 09:19
РосЗМІ отримали нові методички, що війну в Україні треба пов'язувати з хрещенням Русі — «Медуза»
РосЗМІ отримали нові методички, що війну в Україні треба пов'язувати з хрещенням Русі — «Медуза»
Пропагандистам кажуть поширювати фейки, що Росія воює в Україні з «сатанистами», а російське суспільство «згуртувалось», як після Невської битви в 1240 році.

Кремль розіслав державним та провладним медіаресурсам нову методичку, в якій вказано проводити паралелі між війною в Україні, хрещенням Русі та Невською битвою. Про це пише російськомовне видання «Медуза», у розпорядженні якого є відповідний текст.

У методичці просувається фейк, що Росія напала на Україну, тому що «колективний Захід майже тисячу років нападає на Росію, щоб розділити її та заволодіти ресурсами країни, а також знищити православну віру».

Водночас рекомендують проводити паралелі з хрещенням Русі, мовляв, це «дозволило Росії об'єднати сотні народів, і сьогодні представники "всіх народів Росії" згуртувалися у протистоянні з безбожниками та захисті традиційних цінностей та прав своїх дітей».

Російським пропагандистам пропонують просувати наратив, що військова агресія проти України «закладає засади розвитку Росії на сторіччя вперед».

Однією з цілей війни російська пропаганда проголошує «боротьбу з безбожниками», яких у тексті характеризують як «ґвалтівників, розбійників та вбивць». Щоб дискредитувати українську армію, пропагандистам кажуть розповсюджувати фейки, що ЗСУ нібито причетні до «ритуальних убивств», а серед українців начебто багато «відкритих сатаністів».

У «Медузі» зазначили, що публікації з відповідними тезами вже з'явились у провладних російських ЗМІ. Зокрема, «РИА Новости» опублікували матеріали про «сатанізм та окультизм», що, за версією пропагандистів, поширені в українській армії. А «Газета.ру» випустила матеріал «Хрещення Русі та спецоперація в Україні: що спільного?». У ньому, як зазначається, є абзаци, просто скопійовані з методички.

Серед іншого, у пропагандистському документі проводять паралелі між війною в Україні та Невською битвою, що відбулась у 1240 році. РосЗМІ пропонують порівнювати, що обидві події нібито об'єднали російське суспільство.

У документі також пояснюється, що Кремль вважає «колективним Заходом». За його версією, у різні часи ним були: Тевтонський орден, Швеція, Річ Посполита, імперія Наполеона, Третій рейх і НАТО.

Чи транслює сама «Медуза» наративи російської пропаганди – читайте за посиланням.

Ілюстрація: lsm.lv

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY