detector.media
02.08.2022 08:35
Мешканця Гомеля засудили до 2 років в'язниці за відправку фото російської техніки в телеграм-канал
Мешканця Гомеля засудили до 2 років в'язниці за відправку фото російської техніки в телеграм-канал
Сам підсудний каже, не знав, що за подібні дії в Білорусі передбачена кримінальна відповідальність. За його словами, автівку з літерою V сфотографував, бо здивувався, побачивши її у своєму місті.

У Білорусі Гомельський обласний суд оголосив вирок 30-річному IT-фахівцю Андрію Уткіну, який відправив фотографію російської військової техники телеграм-каналу «Беларускі Гаюн». Його дії кваліфікували за ч. 1 ст. 361-4 КК РБ «Сприяння екстремістській діяльності», повідомляє правозахисний центр «Вясна».

Раніше білоруські провладні телеграм-канали повідомили, що чоловіка затримали через фотографування російських військових «КАМАЗів» із літерою V. З 31 березня Уткін перебував у СІЗО.

«Коли їхав містом, здивувався, побачивши "КАМАЗ" з літерою V поряд з площею Леніна. Тому вирішив зробити фото та відправити його до телеграм-каналу. Приблизно через два тижні я був затриманий співробітниками ГУБОЗ у себе вдома. Я був сильно шокований, не знав, що за фотографію передбачено кримінальну відповідальність», – пояснював Уткін у відео, яке його змусили записати силовики для «покаяння».

Суд ухвалив визнати Уткіна винним і призначив йому покарання, якого вимагали прокурори: позбавлення волі в колонії загального режиму терміном на два роки.

Раніше в Білорусі засудили до 2,5 років колонії за зйомку військової техніки журналіста Intex-press Юрія Гонцаревича.

Фото: Вясна

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY