detector.media
01.08.2022 11:25
На Львівщині викрили поціновувача «руского міра», який у соцмережах підтримував окупантів – СБУ
На Львівщині викрили поціновувача «руского міра», який у соцмережах підтримував окупантів – СБУ
Йому загрожує до восьми років позбавлення волі.

Мешканця Львівської області викрили на поширенні в соцмережах антиукраїнської пропаганди. Про це повідомило обласне управління Служби безпеки України.

За інформацією слідства, чоловік у своїх дописах підтримував російських окупантів та персонально Володимира Путіна, поширював ворожі наративи на підтримку загарбницької політики Кремля, а також пропагував створення «федеративної республіки» на території України і дискредитував ЗСУ.

Результати низки еспертиз підтвердили, що ці дописи містили публічні заклики, спрямовані на порушення основ національної безпеки.

Чоловіку повідомили про підозру за ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), ч. 1 ст. 161 (умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, регіональної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності), ч. 2, ч. 3 ст. 436-2 КК України (виготовлення, поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України). Наразі його заарештовано.

Фігуранту загрожує до восьми років позбавлення волі.

Раніше на Закарпатті росіянина засудили до 7 років в'язниці за поширення інформації на користь Росії.

Ілюстрації: СБУ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY