detector.media
01.08.2022 10:39
У кінотеатрах Росії будуть нелегально показувати закордонні стрічки, прикриваючись назвою «кінопродукт»
У кінотеатрах Росії будуть нелегально показувати закордонні стрічки, прикриваючись назвою «кінопродукт»
Офіційно голлівудські студії Universal Pictures, Disney, Warner Bros., Sony, Paramount та інші не працюють із Росією та не надають їй ліцензовані стрічки через агресію проти України.

Найбільша російська мережа кінотеатрів – об'єднані «Синема парк» та «Формула кино» – оголосила про нову послугу під назвою «кінопродукт». Це буде пакетний продаж квитків на російські стрічки та «закордонні відеоматеріали», пишуть російські «Ведомости». Наприклад, до першого такого «кінопродукту» увійдуть мультфільми «Кощій. Початок» та «Міньйони: Грювітація».

Де кінотеатри будуть брати копії закордонних фільмів – не уточнюється. Офіційно голлівудські студії Universal Pictures, Disney, Warner Bros., Sony, Paramount та інші не працюють із Росією та не надають їй ліцензовані стрічки через її агресію проти України.

У мережі кінотеатрів журналістам підтвердили, що до «кінопродуктів» можуть віднести «будь-який фільм зарубіжної студії, яка залишила Росію». В такий спосіб у РФ намагаються просувати в прокаті російські стрічки, називаючи це «вимушеним кроком».

У Росії наразі випуск фільму без прокатного посвідчення є адміністративним правопорушенням, за який можна отримати штраф до 100 тис рублів (близько 1600 доларів). На думку директора російського Центру правового захисту інтелектуальної власності Володимира Ентіна, голлівудські студії можуть через суд вимагати від російських кінотеатрів компенсацію, але її максимальний розмір – 5 млн рублів (80,5 тис. доларів).

Нагадаємо, раніше Росія запровадила санкції проти керівників Netflix та Universal Pictures.

Ілюстрація: скріншот з трейлера

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY