detector.media
31.07.2022 16:33
Стінг зупинив свій концерт у Варшаві, щоб зробити заяву про війну в Україні (ВІДЕО)
Стінг зупинив свій концерт у Варшаві, щоб зробити заяву про війну в Україні (ВІДЕО)
«Це абсурд, побудований на брехні», — сказав британський музикант про російську агресію проти українців.

Стінг виступив на підтримку України під час свого концерту у Варшаві, повідомляє Суспільне.

Маштабна подія відбулася 30 липня ввечері на Національному стадіоні. Британський музикант зупинив концерт і покликав на сцену польського актора Мацея Штура, який перекладав промову культового артиста для аудиторії.

У своєму зверненні Стінг закликав світ не полишати сподівання на демократію і здолати «брехню тирана».

«Демократія зазнала нападу, її атакують всюди у світі, — сказав музикант. — Якщо ми не захищатимемо її, то втратимо назавжди. Демократія — це іноді безлад. Демократія — це розчарування. Демократія буває неефективною. Вона вотребує постійної уваги. Але за неї все ж варто боротися».

Він додав, що альтернативою демократії є «в'язниця розуму».

«Альтернативи демократії — насильство, пригноблення, поневолення і мовчання, — заявив Стінг. — Ця альтернатива називається тиранією, і будь-яка тиранія заснована на брехні. Що більша тиранія, то більша брехня».

Він переконаний, що тиран бреше своїй нації, світу, а насамперед  самому собі. Війну в Україні Стінг назвав абсурдом, побудованим на брехні: «Якщо ми проковтнемо цю брехню, вона нас зжере. Але брехня панічно боїться правди. Правда повинна бути почута. І ми не можемо програти цю битву».

Промову Стінга аудиторія концерту зустріла бурхливими оваціями.

Нагадаємо, історії музикантів під час війни увійшли до міжрегіонального марафону «Суспільне. Спротив», який транслюють щобудня з 17:00 до 21:00 усі регіональні телеканали НСТУ.

Фото з сайту Стінга

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY