detector.media
29.07.2022 21:22
До санкційного списку США потрапив Олександр Іонов, який у РФ писав доноси на незалежні ЗМІ – ВВС
До санкційного списку США потрапив Олександр Іонов, який у РФ писав доноси на незалежні ЗМІ – ВВС
Завдяки колишньому члену московської Громадської спостережної комісії найсміливіші російські медіа та організації стали «іноагентами».

У Міністерстві фінансів США запровадили санкції проти двох осіб та чотирьох організацій РФ через їхню участь у втручанні у президентські вибори США 2016 року. Цю інформацію проаналізували у російській службі ВВС.

Під санкції потрапили політолог, колишня співробітниця РІА «Новости» та радіо «Говорит Москва» Наталія Бурлінова та Центр поддержки и развития общественных инициатив «Креативная дипломатия», яким вона керує. Також обмеження з боку Сполучених Штатів застосують до трьох наступних організацій: «Антиглобалистское движение», ООО «Ионов Трансконтинентал» та агентство Stop-Imperialism. Усі три організації пов’язані з Олександром Іоновим

Саме після скарг Іонова Мін'юст Росії вніс видання «Медуза» до реєстру «іноземних агентів». Крім цього, він скаржився на видання The Bell та «Важные истории». Врезультаті Мін'юст РФ визнав «іноагентами» персонально засновницю The Bell Єлизавету Осетинську та головну редакторку Ірину Малкову. А «Важные истории» російська влада визнала «небажаною організацією».

Іонов також ініціював перевірки «Новой газеты» та Міжнародного консорціуму журналістів-розслідувачів (International Consortium of Investigative Journalists, ICIJ). Він позивався проти «Новой газеты» щодо «захисту честі та гідності», проте суд відмовив у задоволенні скарги.

Нагадаємо, раніше США запровадили санкції проти російської телеведучої, медіаменеджерки та пропагандистки Тіни Канделакі.

Фото: сайт Meduza

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY