detector.media
29.07.2022 20:32
На НТН відбудеться прем’єра документального фільму про окупацію Херсона
На НТН відбудеться прем’єра документального фільму про окупацію Херсона
«Весь жах, весь цей тихий терор відбувається в підвалах, він відбувається вночі», – каже один із героїв стрічки «Тихий терор. Хроніки пекла».

У суботу, 30 липня, о 22:15 НТН покаже документальну стрічку «Тихий терор. Хроніки пекла», повідомляє пресслужба каналу.

Через хроніку життя Херсона автори фільму розповідають про те, як місто пережило початок повномасштабного російського вторгнення, і про те, через які випробування мешканці міста пройшли за час до кінця травня 2022-го. «Те, що відбувається в Херсоні, дуже важко показати на відео. Тому що весь жах, весь цей тихий терор відбувається в підвалах, він відбувається вночі. І я не знаю, що краще: коли у твій будинок прилітає ракета чи коли тебе ставлять до стінки в якомусь підвалі, куди тебе привозять із власного дому», – розповідає один із героїв фільму.

У стрічці є документальні кадри та розповіді людей, яким вдалося виїхати з окупації. Херсонці, які пережили викрадення й тортури, активісти, волонтери, журналісти – герої цього документального фільму.

Зйомки відбувалися в Києві, Одесі та Миколаєві.

«Хроніки пекла» – це волонтерський проєкт українських документалістів. «Тихий терор. Хроніки пекла» – вже другий проєкт із циклу, який створює команда «ТТБ-Студіо». Першим був фільм «Маріуполь. Хроніки пекла», він вийшов на НТН у травні цього року.

Нагадаємо, 27 липня фільм Єлизавети Татарінової про Херсон вийшов на YouTube.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY