detector.media
29.07.2022 18:11
В Україні вийшов переклад книги Інституту Кеннана «Нариси новітньої історії України»
В Україні вийшов переклад книги Інституту Кеннана «Нариси новітньої історії України»
Автори збірника нарисів підбивають підсумки цілого історичного етапу – від часу здобуття Україною незалежності до подій, які передували початку повномасштабного вторгнення Росії.

Книгу про становлення незалежної України, яку раніше видав дослідницький проєкт американського Інституту Кеннана, переклали українською. Про це повідомили Олександр Копил і Гнат Коробко, засновники компанії K&K Group, яка підтримала переклад і друк цієї книги.

Над створенням «Нарисів новітньої історії України» працювали дослідники з Міжнародного наукового центру імені Вудро Вільсона. Книга вийшла у видавництві Laurus, що спеціалізується зокрема на історичній літературі.

Як зазначив Олександр Копил, поява цієї книги – це важлива подія для істориків.

«Не прикрашаючи дійсність, але і не впадаючи у самобичування та зраду. Це непогана спроба чесно реконструювати події і відповісти собі ж на питання "Що з нами трапилось? Де ми відбулись? Де ми втратили можливості? І чому вийшло саме так?". Англійська назва книги дуже чітко відображає цей 30-річний шлях – "From the Ukraine to Ukraine"», – написав Копил, презентуючи українськомовну версію книги.

Як він розповів, над кожним розділом збірника працювали по два автори: один – український, інший – американський чи західноєвропейський. Такий підхід мав допомогти розповісти історію становлення незалежної України об’єктивно та різнобічно.

Автори збірника нарисів підбивають підсумки цілого історичного етапу – від часу здобуття Україною незалежності до подій, які передували початку повномасштабного вторгнення Росії. «Далі буде вже інша історія», – коментує Олександр Копил.

Нагадаємо, в Україні вийшла фотокнига «Незалежні». Про три десятиліття нової історії України йдеться у 144 роботах від 60 фотографів. Автором проєкту виступив Мстислав Чернов. Також над створенням цієї фотокниги працював засновник фейсбук-спільноти «Українська вулична фотографія» Михайло Палінчак.

Фото з сайту книжкового магазину «Наш формат»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY