detector.media
29.07.2022 11:58
Луганському пропагандисту Колеснікову оголосили про підозру в колабораціонізмі – СБУ
Луганському пропагандисту Колеснікову оголосили про підозру в колабораціонізмі – СБУ
Головному редактору телеканалу бойовиків загрожує позбавлення волі на строк від 10 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

Луганському пропагандисту оголосили про підозру в колабораціонізмі через інформаційну співпрацю з окупаційною «владою». Про це повідомила пресслужба СБУ.

За інформацією слідства, мешканець Луганська з 2014 року працює у «державній телевізійній та радіомовній компанії» бойовиків. Судячи з опублікованого СБУ фото, йдеться про головного редактора телекомпанії бойовиків Сергія Колеснікова.

«Він не лише готує, редагує та затверджує остаточну редакцію телевізійних сюжетів, чинить безпосередній вплив на інформаційну політику телеканалу, але й сам працює у кадрі, є обличчям телеканалу. Його антиукраїнська "телепродукція" транслюється в ефірі телеканалу "Луганськ 24" на всій тимчасово окупованій території Луганської області, на відеохостингу Rutube.ru, у соціальних мережах», – зазначили в СБУ. 

Після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну пропагандист зосередився на виправдовуванні дій окупантів та злочинів, які скоюють російські військові. Також Колесніков поширює антиукраїнські фейки.

СБУ повідомила пропагандисту про підозру у колабораційній діяльності за ч. 6 ст. 111-1 Кримінального кодексу України, його планують оголосити в розшук. Колеснікову загрожує позбавлення волі на строк від 10 до 12 років з позбавленням права від 10 до 15 років обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

Раніше херсонському блогеру Сергію Морозу повідомили про підозру у держзраді.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY