detector.media
Мар'яна Олійник
«Детектор медіа»
28.07.2022 22:03
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 27 липня
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 27 липня
Антоновський міст, закриття «Сохнуту», газова війна РФ, відновлення бізнесу.

Із липня 2022 року «Детектор медіа» на додачу до моніторингу спільного телемарафону «Єдині новини» починає моніторинг російськомовного марафону «FreeДом», який транслюється на каналі іномовлення UATV. Плануються щоденні огляди ефіру та щомісячні огляди тематики та гостей в ефірі, а також якісний аналіз мовлення. 

У блоці каналу «1+1» народний депутат Федір Веніславський говорив зокрема про важливість постачання західної зброї для прискорення контрнаступу до початку холодів і намагання в РФ визнати Україну «країною-терористкою»: «Це не має для нас жодного значення, ані політичного, ані економічного. Це просто прагнення Росії зробити якусь дзеркальну дію від того, що їх методи у всьому світі визнаються терористичними»

Голова ізраїльської партії АХАЗОН Цион Алон прокоментував початок переслідування в РФ єврейських організацій: «На жаль, я не бачу достатнього опору в ізраїльському уряді і суспільстві. А також не бачу достатньої воєнної і громадської підтримки України». Він також подякував усім причетним до марафону «FreeДом»: «Для нас, в Ізраїлі, дуже важливо отримувати новини від першоджерела, і ви, друзі, робите надзвичайно важливу роботу. Хочеться, щоб надалі ви просували себе саме в Ізраїлі, щоб доносити правду до нашого народу».

Льотчик-випробувач 1-го класу Олександр Лиходід докладно змалював різні типи ракет, які є на озброєнні РФ, та як з ними можуть чи не можуть впоратись наші засоби ППО. 

Бойові дії на сході і півдні країни також коментували Павло Лакійчук і Михайло Жирохов.

Ведучі денного блоку каналу UA обговорювали тему російської пропаганди з журналістом «Newsweek Польща» Маріушем Ковальчиком. За його словами, в Польщі не звертають уваги на заяви, нібито Польща хоче загарбати певні українські території. «Ми любимо українців й надалі будемо їм допомагати. Ми добре розуміємо, що, якби не Україна, війна з Росією була б у нас», - сказав польський журналіст. 

Про «піратські» дії окупантів говорив російський економіст і підприємець Дмітрій Нєкрасов, за підрахунками якого з окупованих територій за місяці війни вивезено краденого зерна і металу на 154 млн доларів. 

Керівник Центру економічної стратегії Гліб Вишлинський коментував головні проблеми вітчизняної економіки: дефіцит бюджету, дефолт за єврооблігаціями «Нафтогазу», збереження репутації України як доброго позичальника, а також профіцит електроенергії і експорту її в Європу.

У блоці каналу «Інтер» знову звернулися до теми ймовірного закриття в РФ агентства «Сохнут». «Ми розуміємо, що йде політична гра, але ми не розуміємо, чого вони від нас хочуть, — зауважив ізраїльський журналіст, головний редактор «Найкращого радіо» Цві Зільбер. - Вони ніби хочуть налякати Ізраїль, натомість доб’ються того, що Ізраїль почне якомога активніше підтримувати Україну і висилати зброю»

Начальниця об'єднаного координаційного пресцентру сил оборони Півдня Наталія Гуменюк і перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський коментували удари ЗСУ по Антонівському мосту зокрема і ситуацію на Херсонщині загалом, експерт із країн Центральної та Східної Європи Іван Преображенський — візити в Африку Лаврова і Макрона, які збіглися в часі, і їх можливі наслідки для України, а міністр культури та інформполітики Олександр Ткаченко —повідомлення про те, що Євробачення-2023 вже остаточно відбудеться у Великій Британії, та промоцію української культури за кордоном.

У вечірньому блоці каналу UA про оперативну обстановку на фронті, поставки в Україну західного озброєння та те, чи вдарять наші Збройні Сили ще й по Кримському мосту і чи є в нас шанс отримати «Залізний купол», говорив Олег Жданов.

Ймовірні наслідки газової війни, яку розпочала Росія проти Європи, аналізували експерт із газових питань Юрій Корольчук і гендиректор Асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» Леонід Уніговський, а стан української економіки — радник Президента з економічних питань Олег Устенко і професор Київського університету імені Бориса Грінченка Юрій Городниченко. За словами останнього, в умовах, коли вся країна постійно перебуває під загрозою обстрілів і ракетних ударів, підіймати бізнес надзвичайно важко. І все-таки вона, тобто економіка, крутиться, тобто поступово  відновлюється.  

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY