detector.media
28.07.2022 13:35
75% локальних медіа потребують фінансування, 64% – технічної підтримки в умовах війни – дослідження
75% локальних медіа потребують фінансування, 64% – технічної підтримки в умовах війни – дослідження
Психологічної підтримки потребують 36% редакцій.

Фінанси є ключовою потребою українських локальних медіа в умовах повномасштабної війни. Про це йдеться в дослідженні, яке провів Львівський медіафорум.

Методом проведення особистих інтерв’ю експерти опитали представників 61 української локальної редакції. З них 53 виокремили потребу забезпечити фінансову стабільність.

75% редакцій вказують на вже наявну потребу у додатковому фінансуванні. 25% зазначають, що наразі не мають гострої потреби у фінансовій підтримці, оскільки на цей час їх підтримують засновники, донори чи меценати. 

21% редакцій не звертались за грантовою підтримкою (як і до повномасштабного вторгнення), але виявляють інтерес до такої допомоги.

На другому місці – запит на технічну підтримку. Вона потрібна 64% опитаних. Запити на посилення власної та командної безпеки висловили 43% редакцій з тих, які опитали. На повні комплекти амуніції (каски, бронежилети та аптечки) є запит у 8 редакцій.

26% опитаних редакцій вказали, що стикалися із безпосередньою фізичною загрозою життю та здоров’ю, 38 % отримували погрози різного роду, 61% зазнали кібератак.

Майже 80% частково або всією командою змінили місце перебування, залишивши ті регіони, де тривали чи тривають активні бойові дії. 20% не змінили місця свого перебування. 

Серед інших країн, до яких виїжджали медійники, найчастіше фігурують Польща (5 згадок) і Німеччина (3 згадки). По одній редакції згадували про виїзд своїх співробітників до Молдови, Румунії, Угорщини, Франції, Швеції, Ізраїлю, Фінляндії.

Психологічної підтримки потребують 36% редакцій.

Менше третини редакцій вказали, що не мають потреби в додаткових працівниках, а 72%  потребують поповнення команд.

Вибірку за регіонами було ухвалено на старті дослідження на початку квітня 2022-го. До середини травня ситуація на фронті дещо змінилася. Основний склад трьох редакцій з усіх опитаних на момент дослідження перебував на тимчасово окупованих територіях.

Координатор дослідження — Ігор Балинський, медіаексперт, співзасновник видавництва «Човен», координатор Центру комунікаційних досліджень і аналітики Networks, експерт проєктів ОБСЄ в Україні.

Керівниця дослідницької групи — Зоя Красовська, аналітикиня медіа, координаторка моніторингових проєктів Центру комунікаційних досліджень і аналітики Networks.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY