detector.media
28.07.2022 12:43
Лещенко: Коломойського потрібно видати США, щоб слідство поставило крапки над «і»
Лещенко: Коломойського потрібно видати США, щоб слідство поставило крапки над «і»
Українські суди будуть набагато повільнішими за американські у розгляді справи бізнесмена, вважає колишній журналіст і нардеп, а нині радник керівника ОПУ.

Радник керівника Офісу президента України Сергій Лещенко вважає, що Україна має видати бізнесмена Ігоря Коломойського Сполученим Штатам. Про це він сказав в інтерв'ю ютуб-проєкту Breakfast Show.

«Оскільки Коломойський знаходиться під слідством у США, йому висунуто три цивільних позови про конфіскацію майна в рамках розслідування ФБР. З високим ступенем вірогідності йому вже висунуто й кримінальне обвинувачення. 

Оскільки Коломойський свого часу зробив вибір на користь громадянства Ізраїлю, громадянства Кіпру, то для того, щоб він постав перед правосуддям, його логічно видати Америці. Українські суди будуть набагато повільнішими за американські, особливо враховуючи його (Коломойського. – ред.) корупційні зв'язки, практичний вплив, медіа і так далі.

На мій погляд, його краще віддати Америці. Нехай вона швидко проведе судове слідство і поставить крапки над "і", засудить його, якщо вважатиме за потрібне, до тюремного ув'язнення, а гроші конфісковані будуть передані українському народу як тим, хто постраждав від нього», – вважає Лещенко.

Він наголосив, що це його особиста думка, а не офіційна позиція Офісу президента України.

Лещенко додав, що не може підтвердити позбавлення Коломойського українського громадянства. Однак Лещенко припускає, що заяви бізнесмена Геннадія Корбана про вилучення його українського паспорту «опосредковано підтверджують наявність такого указу, в якому вони фігурують разом».

Зазначимо, що Ігор Коломойський із початку великої війни, як і майже всі три останніх роки, перебуває в Україні. Він фігурує у розслідуванні ФБР стосовно можливого виведення коштів із «ПриватБанку», а тому не залишає країну, щоб не бути екстрадованим до США.

Нагадаємо також, що український паспорт бізнесмена Ігоря Коломойського значиться як недійсний у реєстрі Державної міграційної служби. Офіційно влада не коментує позбавлення бізнесмена українського громадянства.

Раніше секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов розповів, що до реєстру олігархів можуть вносити громадян інших країн, якщо вони працюють в Україні та мають вплив на внутрішню ситуацію.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY