detector.media
28.07.2022 11:32
Нацрада: Найбільше порушень в ефірі каналів Прямий, Хsport, 5 канал, ТЕТ, ICTV та «2+2»
Нацрада: Найбільше порушень в ефірі каналів Прямий, Хsport, 5 канал, ТЕТ, ICTV та «2+2»
Регулятор закликав мовників не ігнорувати його листи щодо порушень і надавати пояснення.

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення продовжує моніторити ефір і фіксувати порушення. Про це під час засідання 28 липня розказав член регулятора Максим Онопрієнко.

«Дехто з наших ліцензіатів намагається скористатись з воєнного стану. І ми вирішили виносити цю ситуацію у публічну площину. Оскільки під час воєнного стану перевірки не проводяться, Нацрада зафіксувала порушення в ефірах мовників і звернулась до них за поясненнями», – сказав він.

За словами Онопрієнка, у більшості випадків мовники надають пояснення, і вони будуть враховані після перемоги над росіянами. Але деякі з мовників ігнорують запити від Нацради і дозволяють собі не надавати пояснень.

«Це небезпечна тенденція, бо ми розцінюємо її як маніпуляцію воєнним станом. Часто порушення, які ми фіксуємо, повторюються. Наразі найчастіше така ситуація зафіксована в ефірі каналів Прямий, Хsport, 5 канал, ТЕТ, ICTV та "2+2". Хочемо наголосити, що моніторинги тривають, порушення фіксуються і відповідати доведеться», – запевнив Онопрієнко.

Нагадаємо, згідно з моніторингом Нацради, найбільше порушень пов'язані із недотриманням правил мовлення у дні пам’яті та жалоби (наприклад, канали не ставлять значок свічки, що палає, або не дають в ефірі хвилину мовчання). Також серед порушень – вихід програм та документальних фільмів без субтитрування українською та наявність інвективної лексики.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY