detector.media
28.07.2022 08:35
Маляр: Вуха російської ІПСО стирчать з матеріалів, де Україну звинувачують у контрабанді зброї
Маляр: Вуха російської ІПСО стирчать з матеріалів, де Україну звинувачують у контрабанді зброї
«Пропаганда – це те, на чому російський тоталітарний режим намагатиметься ще деякий час їхати, тоді як його військова машина розвалюватиметься на ходу», – вважає заступниця міністра оборони.

Що більше західна зброя допомагатиме ЗСУ змінювати ситуацію на полі бою на користь нашої держави, то більш істерично поводитиметься Кремль. Таку думку висловила у своєму фейсбук-дописі заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

«Заблокувати постачання озброєння і розколоти міжнародну коаліцію на нашу підтримку – мета чергового інформаційного фронту, розгорнутого Російською Федерацією. Вуха російського ІПСО стирчать з матеріалів, де Україну звинувачують у контрабанді, перепродажу, втраті, неналежному використанні озброєння, що постачається нам партнерами. Для цього Росія використовує широкий спектр інструментів інформаційного впливу – афілійованих до неї "лідерів думок", експертів, пресу, політиків не лише в РФ, а й за її межами», – написала Маляр.

Вона пояснює логіку поведінки російських пропагандистів так: «Пропаганда – це те, на чому російський тоталітарний режим намагатиметься ще деякий час їхати, тоді як його військова машина розвалюватиметься на ходу».

Заступниця міністра оборони також розповіла, що Україна ініціювала і за підтримки західних партнерів втілює розгалужену систему моніторингу та контролю використання поставленої зброї. За словами Маляр, кількість зброї, що надходить, постійно збільшується, а це означає, що Захід довіряє Україні та її системі контролю попри всі зусилля російських пропагандистів поставити це під сумнів. Крім того, додала Маляр, Україна не отримувала «жодного запиту чи натяку на недовіру від офіційного державного органу партнерів».

Нагадаємо, у липні 2022-го британська газета Financial Times написала про «контрабанду» зброї з України, а згодом скорегувала заголовок, уточнивши, що є «ризики контрабанди». У матеріалі йшлося про те, що в Україні нібито відсутня система контролю за розподілом зброї, яка надходить із Заходу. У ЄС на це заявили, що Росія подібними чутками намагається зірвати постачання зброї в Україну.

Голова МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що наратив про «контрабанду» зброї з України стовідсотково запустила РФ, а видання Financial Times несвідомо його підхопило.

Радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк заявляв, що намагання зірвати постачання зброї – це ключова мета російських інформаційних операцій сьогодні.

Секретар РНБО Олексій Данілов доповідав, що іноземним та українським журналістам на закритій зустрічі пояснили, як контролюється розподіл західної зброї в Україні, але поширювати цю інформацію не можна.

Ілюстрація: polskieradio.pl

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY