detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
27.07.2022 10:00
Про що говорили в етері спільного телемарафону 26 липня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 26 липня
Ситуація в регіонах України, ймовірність нападу Білорусі та перехід до другої фази війни.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення. З липня ми також запустили моніторинг російськомовного марафону «FreeДом».

Телеканали: «Інтер», «1+1», «Рада», Суспільне.

У блоці «Інтера» транслювали новинні сюжети та повторили частину етеру попередньої доби.

Військовий експерт Олександр Мусієнко у блоці «1+1» коментував поточну ситуацію на українсько-білоруському кордоні і постійні навчання, які проводять військові сили Білорусі. Мусієнко розповів, що білоруси спільно з росіянами регулярно проводять розвідку українських позицій. На думку експерта, Путін, ймовірно, хоче використати білоруську армію для удару по країнах НАТО, проте на кордонах досі немає достатньої кількості військових.

До гостьової студії «1+1» також запросили голову фонду Ігоря Палиці  «Тільки разом» Катерину Шкльоду. З нею говорили про адаптацію дітей-переселенців та їхній психологічний стан. 

Крім цього, у гостьовій студії «1+1» за участі начальника відділу організації піротехнічних робіт ДСНС України Сергія Реви провели інструктаж щодо того, як визначати небезпечні міни та боєприпаси та як поводитися у випадку їх знаходження.

Команда «Ради» організувала виїзну студію у Великій Димерці на Київщині. Про ситуацію у регіонах говорили з головою Харківської ОВА Олегом Синєгубовим, речником Одеської ОВА Сергієм Братчуком, головою Сумської ОВА Дмитром Живицьким, міським головою Харкова Ігорем Тереховим, пресофіцером Миколаївської ОВА Дмитром Плетенчуком та іншими представниками регіональних органів влади.

Радник міністра внутрішніх справ Ростислав Смірнов у гостьовій студії «Ради» відповідав на питання про військовополонених та обмінний фонд, перехід війни у другу фазу, знищення боєприпасів і командних пунктів ворога та позиційні бої. Смірнов зокрема сказав, що наразі завдяки успішному плану Генштабу вдалось зупинити наступ росіян та знищити їхнє тилове забезпечення.

У блоці Суспільного голову Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення Ольгу Герасим'юк запросили, щоб обговорити деталі закону про медіа. Вона наголосила, що критика закону має бути конструктивною і компетентною. Також вона додала, що скептично ставиться до критики існування НСЖУ. 

Крім цього, Суспільне показало інтерв’ю з новою міністеркою соціальної політики Оксаною Жолнович. Серед іншого з нею говорили про нововведення, пов'язане з добровільним збільшенням власного пенсійного внеску, що дозволить підвищити розмір пенсій зараз та виплачувати у майбутньому більші пенсії.

О 21:30 в національному етері розпочався показ нової серії з циклу «Україна. Повернення своєї історії» виробництва «1+1 продакшн».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY