detector.media
26.07.2022 21:49
Пропагандист Грем Філліпс потрапив до санкційного списку Великої Британії
Пропагандист Грем Філліпс потрапив до санкційного списку Великої Британії
У цьому переліку 42 особи, зокрема, російський бізнесмен Алішер Усманов. Філліпс є першим британцем, проти якого впроваджено санкції через пропаганду.

Уряд Великої Британії ввів санкції проти Грема Філліпса, пише The Guardian.

Відеоблогер, який є громадянином Британії, має репутацію вірного пропагандиста Кремля та отримує за це нагороди РФ. При цьому Філліпс називає себе незалежним блогером та збирає кошти на YouTube-каналі.

Серед останніх «подвигів» Філліпса – інтерв'ю з британським військовим Ейденом Асліном, який у лавах ЗСУ потрапив до полону під Маріуполем. Асліну загрожує смертна кара.

У квітні 2022 року Філліпс записав з ним інтерв’ю для російських телеканалів, що викликало у Великій Британії осуд з боку громадськості та влади. Зокрема, цей інцидент коментував прем’єр-міністр Борис Джонсон. Джонсон назвав інтерв’ю Філліпса з Асліном «пропагандистським повідомленням» для Росії.

На відеозаписі Філліпса Аслін закутий у наручники, поранений і відповідає на питання під тиском. У Великій Британії такі дії блогера назвали порушенням Женевських конвенцій щодо ставлення до військовополонених і пригрозили Філліпсу судом за воєнні злочини.

Філліпсу заборонили в'їзд до України ще 2014 року, однак він продовжує зйомки, порушуючи закон.

Фото з відеоблогу Грема Філліпса

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY