detector.media
26.07.2022 16:33
Україні потрібен інформаційний «Рамштайн», щоб протидіяти російській пропаганді – Ткаченко
Україні потрібен інформаційний «Рамштайн», щоб протидіяти російській пропаганді – Ткаченко
За словами міністра, Україна зараз має обмежені ресурси і протидіє Росії в інформаційній сфері за допомогою лише окремих проєктів, тоді як РФ значно нарощує бюджет державних ЗМІ під час війни.

Україні потрібен формат інформаційного об'єднання із західними партнерами для координації зусиль і спільної протидії російській пропаганді – на кшталт переговорів міністрів оборони десятків країн світу, які проходять на німецькій військовій базі «Рамштайн». Таку думку під час онлайн-конференції висловив міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко, його цитує «Укрінформ».

«Я думаю, важливо закликати до того, що я обговорював зі своїми колегами-міністрами в Європі і в Америці, – до інформаційного "Рамштайна"», – сказав урядовець.

На думку Ткаченка, через свої обмежені ресурси Україна протидіє Росії в інформаційній сфері лише через окремі проєкти, тоді як РФ збільшує бюджет державних ЗМІ під час війни.

Міністр наголосив на необхідності знайти ресурси для незалежних ЗМІ і тих українських медіа, які перебувають під загрозою припинення роботи. Він додав, що в українських медіа відбуваються скорочення, і «ресурси для продовження протистояння на інформаційному фронті дуже скоротилися за короткий проміжок часу».

Нагадаємо, в Україні протягом вже чотирьох місяців працює марафон «FreeДом». Це щоденний телевізійний інформаційний проєкт, який виходить російською мовою в ефірі телеканалу українського іномовлення UATV. Як повідомляв «Детектор медіа», Ткаченко назвав запуск марафону «FreeДом» вчасним кроком для протидії російській пропаганді.

Автори телекритичних колонок Андрій ЛюберецьЛариса Романюк, а також автор моніторингу інформаційних каналів Ярослав Зубченко закидають творцям марафону «FreeДом» передусім те, що вони недостатньо чітко визначилися зі своєю цільовою аудиторією. Детальніше про те, для кого мовить «FreeДом», редакції «ДМ» відповів шеф-редактор телеканалу українського іномовлення UA Олексій Мацука.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY