detector.media
25.07.2022 21:25
Ім’ям ведучого-натураліста Девіда Аттенборо назвали хижака
Ім’ям ведучого-натураліста Девіда Аттенборо назвали хижака
У Великій Британії відкрили першого в світі тваринного хижака. Як припускають вчені, йому приблизно 560 мільйонів років.

Ведучого-натураліста Девіда Аттенборо, екс-програмного директора ВВС1 та BBC2 (1969-1972) вшанують, назвавши на його честь наукове відкриття. Про це пише Bloomberg, у публікації про сенсаційну знахідку: скам’янілі рештки першого в світі тваринного хижака, який жив 560 мільйонів років тому.

Як кажуть вчені, зразок під назвою Auroralumina attenboroughii є найдавнішою істотою, яка мала скелет. За їхніми словами, тварина належить до групи коралів, медуз і анемонів.

На сайті ВВС вже опублікували імовірне зображення першого в світі тваринного хижака

Ведучий і натураліст Девід Аттенборо народився 8 травня 1926 року у Лондоні. Найвідоміший завдяки документальним фільмам і серіалам про природу.

Девід є молодшим братом знаного кінорежисера й актора Річарда Аттенборо.

Темою природи Девід Аттенборо зацікавився від часу випуску тригодинної програми на ВВС «Тенденції у світі тварин», («The Pattern of Animals), знятої в Лондонському зоопарку спільно з відомим натуралістом Джуліаном Хакслі. Окрім цього проєкту, вів телепрограм у «Пригоди з дикими тваринами». Далі часто був присутній у кадрі своїх документальних фільмів.

Досі на BBC транслюються його цикл півгодинних фільмів Wildlife on ONE, де Аттенборо ділиться власними відкриттями про тварин.

Зараз документаліст оголосив про завершення своєї кар’єри, однак продовжує знімати фільми. У Великій Британії не пошкодували відзнак для Аттенборо на найвищих рівнях.

Він є командором ордену Британської імперії (1974), командор Королівського вікторіанського ордену (1991), має орден кавалерів пошани (1996) та орден заслуг (2005). У 1985 році Девіда Атненборо посвятили у лицарі.

Фото з фейсбук-сторінки Девіда Аттенборо 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY