detector.media
25.07.2022 16:31
Стрічка «Памфір» отримала дві нагороди на кінофестивалі в Сербії
Стрічка «Памфір» отримала дві нагороди на кінофестивалі в Сербії
«Памфір» — це історія про хорошого сім’янина, якому доводиться звернути з чесного шляху заради своєї сім’ї. Прем’єра стрічки відбулась у травні 2022 року в рамках програми «Двотижневик режисерів» Каннського міжнародного кінофестивалю.

Український фільм «Памфір» режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука отримав дві нагороди на 29-му Фестивалі європейського кіно в Сербії. Про це повідомила команда стрічки.

Так, «Памфір» отримав нагороду The Palić Tower за найкращу режисуру від міжнародного журі та спеціальну відзнаку від журі FIPRESCI. В основному конкурсі загалом змагалися 10 картин.

Журі фестивалю відзначило «майстерну режисуру Дмитра Сухолиткого-Собчука та вишукану роботу оператора-постановника фільму Микити Кузьменка».

«Памфір» — це історія про хорошого сім’янина, якому доводиться звернути з чесного шляху заради своєї сім’ї.

Напередодні традиційного карнавалу Маланки Памфір повертається до своєї родини після тривалої відсутності. Коли його син влаштовує підпал в молитовному домі, Памфір змушений відновити зв’язок зі своїм неспокійним минулим, щоб відплатити за провину сина.

У фільмі зіграли: Олександр Яцентюк, Соломія Кирилова, Станіслав Потяк, Мирослав Маковійчук, Олена Хохлаткіна, Іван Шаран.

Кінопроєкт фільму «Памфір» став переможцем 11-го пітчингу Держкіно. Також на етапі препродакшну він отримав фінансову підтримку від Українського культурного фонду. 

Сценарій стрічки розроблено в міжнародних сценарних майстернях TorinoFilmLab (Script & Pitch) 2016 і MIDPOINT Intensive 2017. Проєкт було відібрано до Cinéfondation Residence Каннського міжнародного кінофестивалю. Фільм отримав фінансування від швейцарського фонду Visions Sud Est у розмірі 50 тисяч швейцарських франків (майже 1,4 млн грн), європейського фонду Hubert Bals Fund (53 тисячі євро), а також французького національного центру кіно CNC Aide aux cínemas du monde.

23 березня 2021 року стало відомо, що зйомки фільму завершено

Прем’єра стрічки відбулась у травні 2022 року в рамках програми «Двотижневик режисерів» Каннського міжнародного кінофестивалю. Реліз запланований на 2022 рік.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY