detector.media
25.07.2022 12:55
Стефанчук: Закон про медіа буде однією з найбільш дискусійних євроінтеграційних ініціатив
Стефанчук: Закон про медіа буде однією з найбільш дискусійних євроінтеграційних ініціатив
Для вступу до ЄС Україна має виконати низку вимог, серед яких – ухвалення закону про ЗМІ.

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук вважає, що закон про медіа буде однією з найбільш дискусійних євроінтеграційних ініціатив, які планує ухвалити український парламент. Про це він сказав в ефірі загальнонаціонального марафону, його цитує «Укрінформ».

На думку спікера, що серед євроінтеграційних законопроєктів немає якихось таких, які б негативно впливали на життя пересічного громадянина.

«Є ті, які можуть викликати дискусію, і це нормально. Зокрема, я думаю, що буде велика дискусія щодо закону про медіа, буде дискусія по закону про національні спільноти. Але ми маємо просто закладати у них директиви ЄС, бо у нас є дороговказ на ці директиви, і вже вести нашу дискусію у межах тільки одного питання – відповідає чи не відповідає директивам ЄС. І тому тут знімаються будь-які інші бажання чи якісь інші впливи», – сказав Стефанчук.

Раніше група громадських організацій, які працюють у сфері медіа, закликали владу відкрито обговорити, допрацювати й ухвалити нове законодавство про медіа.

Зазначимо, що для вступу до ЄС Україна має виконати низку вимог, серед яких – ухвалення закону про ЗМІ.

Законопроєкт «Про медіа» №2693-д з 2019 року перебуває на розгляді в парламенті та очікує першого читання. Ще 14 липня 2020 року комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики розглянув проєкт та рекомендував ВРУ прийняти його за основу в першому читанні, врахувавши його пропозиції.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY