detector.media
25.07.2022 11:14
Кіссінджер: Росії доведеться повернути Україні всі захоплені нею з початку війни території
Кіссінджер: Росії доведеться повернути Україні всі захоплені нею з початку війни території
Генрі Кіссінджер: «Здача української території не може бути умовою, яку ми можемо прийняти».

Колишній державний секретар США Генрі Кіссінджер в інтерв'ю німецькому телеканалу ZDF закликав Захід та Україну під час можливих переговорів з Росією не поступатися територіями, окупованими після початку повномасштабної війни. 

«У нинішній ситуації лідери демократій повинні чітко розуміти, про що вони готові домовлятися, а від чого вони не готові відмовитися за жодних обставин», цитує Кіссінджера DW.

На його переконання, переговори можуть відбуватися лише за «повної співпраці» з жертвами агресії – керівництвом і народом України. 

«Здача української території не може бути умовою, яку ми можемо прийняти. Факт у тому, що Росії доведеться повернути всі захоплені нею з початку війни території», – наголосив Кіссінджер. 

Нагадаємо, 25 травня Кіссінджер на Всесвітньому економічному форумі в Давосі заявив, що Україна повинна піти на переговори з Росією, навіть якщо для цього знадобляться поступки. Тоді він казав, що переговори між РФ і Україною повинні початися у найближчі два місяці, перш ніж вони призведуть до наслідків, які буде нелегко подолати.

У відповідь на цю заяву радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк назвав Кіссінджера «давоським панікером».

На слова колишнього держсекретаря США відреагував й президент Володимир Зеленський«Таке враження, що у пана Кіссінджера на календарі не 2022 рік, а 1938-ий, і він думав, що говорить з аудиторією не в Давосі, а в тодішньому Мюнхені».

Кіссінджера внесли до бази «Миротворця» через «поширення наративів російсько-фашистської пропаганди і шантажу», назвавши дипломата  «співучасником злочинів російської влади проти України та її громадян».

Фото: Gerald R. Ford School of Public Policy University of Michigan/Flickr

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY