detector.media
25.07.2022 09:33
Мешканка Черкас отримала судовий вирок за образу військового у фейсбуці
Мешканка Черкас отримала судовий вирок за образу військового у фейсбуці
Суд призначив їй три роки позбавлення волі, звільнивши жінку від відбуття покарання з іспитовим строком у два роки.

У Черкасах Соснівський районний суд визнав місцеву мешканку винною в образі честі та гідності українського військового у соцмережі. На це звернув увагу «Судовий репортер».

Як зазначено в тексті вироку, у квітні 2022 року у фейсбуці підсудна залишила образливі коментарі про українських військових під публікацією одного з онлайн-видань, де йшлося про благодійну допомогу ЗСУ. Журналіст видання зробив жінці зауваження, але вона продовжила лаятися в коментарях. Її коментарі побачив чоловік, який наразі служить у ЗСУ, і написав їй приватне повідомлення. На це він отримав «образливу, лайливу та принизливу за змістом» відповідь.

Жінку судили за ч. 1 ст. 435-1 Кримінального кодексу України («Образа честі і гідності військовослужбовця, погроза військовослужбовцю»). У суді вона «щиро розкаялася» та попросила вибачення у військового. Суд призначив їй три роки позбавлення волі, звільнивши жінку від відбуття покарання з іспитовим строком у два роки.

Нагадаємо, на Черкащині антиукраїнській агітаторці оголосили вирок за коментарі в TikTok. За інформацією слідства, черкащанка розміщувала в соцмережі публічні заклики до захоплення державної влади в Україні, а також підтримувала російських окупантів.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY