detector.media
21.07.2022 15:38
В Одеській області передплатники залишилися без газет – редакторка «Чорноморських новин»
В Одеській області передплатники залишилися без газет – редакторка «Чорноморських новин»
Редакторка «Чорноморських новин» Ольга Сіра: Сьогоднішні газети потраплять до читачів у кращому разі наступного тижня.

В Одеській області зірвано доставку майже всіх обласних і районних газет передплатникам через позицію обласної ради, повідомила заступниця редактора обласної газети «Чорноморські новини» Ольга Сіра.

«На Одещині – безпрецедентний скандал: з вини обласної ради зірвано доставку майже всіх обласних і районних газет передплатникам. Комісія облради, яка намагається "навести лад" в обласному комунальному підприємстві «Видавництво "Чорномор’я"», дочиталася, що в угодах з редакціями є пункт про те, що "факт виконання послуг з друку кожного окремого тиражу оформлюється Актом надання послуг…". Оскільки видавництво таких актів редакціям не надавало, то комісія вирішила покарати… редакції і наших передплатників: просто заблокувала видачу вже віддрукованих газет і, відповідно, їх доставку в газетну експедицію "Укрпошти"», – написала Сіра у фейсбуці.

За словами редакторки, віддруковані ще вчора газети сьогодні вже мали би бути доставлені передплатникам, однак вони й досі лежать у цеху видавництва.

«З огляду на графік роботи поштовиків (а він у час війни зазнав суттєвих змін і кореспонденція доставляється далеко не щодня) сьогоднішні газети потраплять до читачів у кращому разі наступного тижня».

Сіра повідомила, що уже був період, коли значну частину періодики Одещини друкували у Вінниці та Херсоні через те, що тамтешні ціни на друк є нижчими, ніж в Одеській області. «Але останнім часом, особливо з огляду на воєнний стан, повернулася сюди, у "Чорномор’я". І на тобі! Влада замість того, щоб дбати про інформаційний простір краю, про те, щоб люди не шукали новин на російських, придністровських, болгарських і т.д ресурсах (що є дуже поширеним у нашій області), встромляє ножа у спину пресі, яка і так нині на ладан дихає».

Як ринок друкованих видань переживає виклики, які принесла велика війна, читайте у матеріалі «Детектора медіа» «Як виживають газети і журнали під час війни. Сім історій із різних кінців України».

Фото: istockphoto.com

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY