detector.media
21.07.2022 11:35
Закон про медіа заборонить усі російські ЗМІ в Україні – Ткаченко
Закон про медіа заборонить усі російські ЗМІ в Україні – Ткаченко
Міністр припустив, що законопроєкт можуть ухвалити до кінця літа поточного року.

Закон про медіа заборонить всі телеканали та інші медіаресурси, які походять з Росії. Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко.

«Цей закон поставить заслін російській пропаганді на території України. Всі телеканали та інші медіаресурси з походженням з держави-агресора будуть заборонені», – зазначив він. 

Олександр Ткаченко розповів, що напередодні обговорював відповідність законопроєкту Європейським директивам із Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення, офісом віцепрем'єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольгою Стефанішиною та керівництвом комітету ВРУ з питань гуманітарної та інформаційної політики.

20 липня в ефірі загальнонаціонального телемарафону Ткаченко припустив, що законопроєкт можуть ухвалити до кінця літа поточного року.

Раніше група громадських організацій, які працюють у сфері медіа, закликали владу відкрито обговорити, допрацювати й ухвалити нове законодавство про медіа.

Зазначимо, що для вступу до ЄС Україна має виконати низку вимог, серед яких – ухвалення закону про ЗМІ.

Законопроєкт «Про медіа» №2693-д з 2019 року перебуває на розгляді в парламенті та очікує першого читання. Ще 14 липня 2020 року комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики розглянув проєкт та рекомендував ВРУ прийняти його за основу в першому читанні, врахувавши його пропозиції.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY